09 Aralık 2021 - Perşembe

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞI İÇİN KÖŞE TUTMACA (1)

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
267 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Çocukluğunuzda traktör römorkunda köşe tutmaca yarışmasını mutlaka oynamışsınızdır. Günün koşullarının elverdiği imkânlar dâhilinde ancak oynayabileceğiniz oyunlardan birisi olduğu için bu örneği vererek yazımda belediye başkanlığı yarışı için şimdiden köşe kapmaya çalışma oyunlarının oynandığından bahsedeceğim bugün sizlere…

Öncelikle belediye başkanlarının Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusundaki tutum, davranış ve duruşlarını gördüğüm kadarıyla bir izah edip ortaya koymaya çalışmak isterim.

Mevcut Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ben bu koltuğu bırakmam. Bir kez daha bu koltuğa oturmak istiyorum. Daha hizmetlerimi yapamadım” savından hareketle bu dönem 3 yılı geride bırakıp önünde duran 2 yılda atağa kalkmak istiyor. Yani sizin anlayacağınız Sayın Karalar vites yükseltecek.

Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanlığı koltuğunun sahibi olan Hüseyin Sözlü ise sahaya çıkıp ‘rövanşı alacağım’ düşüncesinde. Yaptığı yanlışlıkları da tahlil ederek bu yanlışlıklara yeniden düşmeyeceğini de her gittiği yerde empoze ederek bir köşe kapma telaşında.

Sarıçam’ın ikinci dönem belediye başkanlık görevini sürdüren Bilal Uludağ, bana ve herkese göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına talip. Lakin bunu şimdilik net bir sözle açıklamıyor. MHP içindeki dengelere göre Uludağ, kendisinin belediye başkan adayı olması ve Cumhur İttifakı’nın da desteklemesi halinde Büyükşehir makamını kazanacaklarına adı gibi emin.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı özleyen isimlerden birisi. AK Parti’nin adayına Cumhur İttifakı’nda sıra gelir mi? Yoksa Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’den mi olur? Burası şimdilik karanlık ama Kocaispir’in bütün planı Büyükşehir’e yönelik. Her zaman söylüyorum. En zor bulmaca burada. Yani Cumhur İttifakı’nın adayının hangi partiden olacağında…

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayına talip değil. Lakin kendisine bu görev tevdi edilirse hiç yok demez. Bir dönem eli kaldırılıp sonrasında adaylıktan çekilen Soner Çetin’e bu hakkın verilmesinde yarar görenlerdenim. En azından rüştünü ispat etmiş bir belediye başkanı…

Büyükşehir açısından köşe kapmaya çalışan belediye başkanlığı yapanlar ve yapmış olanlar bu isimler… Haricinde başkaca isimlerde yarışa katılabilmek adına zemin ve zaman kolluyorlar.

Köşe tutmada yarış içinde olanları dışarıdan ciddi anlamda yerel politikayı da beraberinde izleyerek tahlil etmeye çalışıyorum. Bazı önemli bulduğum eksileri ve artıları okuyucularımla (buradan kısa notlar halinde) paylaşmak istiyorum.

Zeydan Karalar’ın geride bıraktığı 3 yılda en büyük eksisi ‘Kalıcı hizmete imza atamaması, projesinin olmaması, pandemi süreci de dahil olmak üzere 3 yıllık dönemde paranın da yetersizliğinin etkisi altında iyi olmayan bir dönemi geride bırakması’ diye yorum yapsam sanırım bana hak verirsiniz.

Hüseyin Sözlü’nün en büyük eksisi, önceki dönemde yaptığı bütün yanlışlıkları bu dönem yapmayacağına dair insanlarda bir güven ortamının oluşmaması…

Fatih Kocaispir’in en büyük eksisi, Büyükşehir Belediyesi’ne talip olan bir belediye başkanının hedef yükselttiği o makama erişmede birinci derecede ihtiyaç duyacağı başarılı bir ekibi kuramamış olması…

Bilal Uludağ’ın en büyük eksisi ise karşısında Hüseyin Sözlü’nün aday adayı olması, Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cumhur İttifakı adayının hangi partiden olacağı… Bilal Uludağ ile Hüseyin Sözlü arasında bir tercih yapılma noktasına gelinir ise eğer Cumhur İttifakı’nda doğru tercih benim açımdan Bilal Uludağ olur. Bunu da net bir şekilde ifade etmemde sakınca görmüyorum.

Soner Çetin ise en rahat kişi… Çünkü önünde Zeydan Karalar gibi bir belediye başkanı var. O aday olduğu sürece Soner Çetin’in Büyükşehir adayı gösterilmesi zor gözüküyor. Bu nedenle işine, gücüne bakıyor. Çukurova’da başarı grafiğini yükselterek hizmet süresini verimlilikle tamamlamak gayretinde.

Bugünlük eksilerden bahsettim siz kıymetli okuyucularıma… Yarın ise kaldığımız yerden devam ederek artıları ve Büyükşehir adına son gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. İYİ Parti ile HDP’nin Büyükşehir Belediyesi hakkındaki görüşlerini, isteklerini, duruşlarını gördüğüm kadarıyla sizlere aktaracağım. Görüşmek dileğiyle.

SÜRECEK

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları