17 Ağustos 2023 - Perşembe

DELEGE SİSTEMİNE SON VERİLSİN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
163 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bizim istememiz ise siyasi partiler yasasının değişeceği yok ama yine de biz düşüncemize buradan dile getirmiş olalım.

Delege seçip bu delege ile de il ve ilçe başkanlarını seçmek doğru bir yöntem değil. Masa başında delege seçerek partinizi ileri noktalara götüremiyorsunuz.

Siyasi partiler yasasının değişmesini hiçbir parti lideri istemiyor. Çünkü işlerine gelmiyor. Her konuda görüş beyan eden liderler iş siyasi partiler yasasına gelince ellerindeki büyük yetkilerin ortadan kalkacağından korkarak buna yanaşmıyorlar.

Milletvekili adaylarının kim olması gerektiğini kayıtlı üyeye sorup seçen siyasi parti liderleri, il ve ilçe başkanlarını kayıtlı üyeye değil delegeye seçtiriyorlar!

Yerlerini garanti etmek adına herkes memnun olunca delege ağalığı maalesef bu yüzyılda da devam ediyor!

Düşünebiliyor musunuz bir belediye başkanı delege seçilemiyor!

Ağalar ne istiyor ise o oluyor siyasi partilerde…

Bu arada delegelerin kimler olacağına da belediye başkanları karar veriyor. Çünkü yetki ellerinde. Bu anlamda delege seçimlerini ortadan kaldırıp kayıtlı üye ile seçim yapmanın en doğru yöntem olduğunu düşünüyorum.

Ön seçimi partilerin tüzüklerine yazıp karar altına almaktan korkanlar sonrasında hata dahi yapmış olsalar bu hatalarını gizleyerek 13 kez yenilmiş bir siyasetçi örneğinde görüldüğü üzere yoluna devam ederek hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyor.

Bazı ilçelerde kayıtlı üye sayısını 400’ün altında tutarak delege dahi seçmeden seçim yapan siyasi partilere rastladık bu şehirde.

Siyaseti kendilerinin siyasi ikballeri üzerine kuran siyasetçilerden bu şehre hiç ama hiç hayır gelmedi. Bundan sonra da gelmez. Kendilerine yakın isimleri belirli yerlere getirip onların sayesinde ayakta kalan siyasetçilerin delege seçimlerine son vermek gibi bir dertleri olmadığı sürece daha çok kavgalar görürüz, yaşarız.

Biz yine de bu anlamda doğru olanı ortaya koyarak eleştirimizi yapmış  olalım…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları