28 Aralık 2021 - Salı

ADANA'NIN KILIÇDAROĞLU'NA ÖNERİSİ NE OLABİLİR?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
204 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Ülkenin ekonomisinin kötüye doğru gidiyor olmasından endişe duyarak ‘kara kış projelerini’ hayata geçirmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 18 Aralık Cumartesi günü tüm belediye başkanlarını Kayseri’de topluyor.

Kemal Bey burada tüm belediye başkanlarına ‘kara kış hazırlıkları’ ile ilgili olarak bugüne kadar ne yaptıklarını sorarak getirecekleri önerileri, projeleri de burada masaya yatıracak.

Büyükşehir Belediyeleri içerisinde bütçeleri açısından imkânları iyi durumda olan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin uygulamalarını sanırsam rol model olarak alıp hayata geçirecekler.

Merak ediyorum kendi adıma. Adana Büyükşehir Belediyesi bu toplantıya hangi öneri ile gidecek? Kara kış projesi olarak Adana’nın bugüne kadar hayata geçirdiği veya geçirmeyi düşündüğü hangi projeden bahsedilecek?

Diğer belediyelerin yaptıklarını dinleyerek pandemi döneminde yapılan bazı yardımlardan mı bahsedilecek? Bütün bunları düşünmüyor değilim…

Belirli aralıklarla da olsa Adana Büyükşehir Belediyesi’nin proje üreten, üretme kabiliyeti olan kadrolarının diğer belediyelere göre yetersiz olduğunu dile getiriyorum. Bunu bir eleştiri olarak değil, giderilmesi gereken bir durum tespiti olarak aslında yazılarıma konu ediyorum.

Halen de bu tespitimin arkasındayım. Adana Büyükşehir Belediyesi, diğer Büyükşehir Belediyelerinin almış olduğu, hayata geçirdiği projeleri kes, kopyala, yapıştır mantığından biraz daha ileri noktalara kadar taşıyarak üzerinde revizeler yaparak uygulamaya koyuyor, koymaya çalışıyor.

Gördüklerim bu benim…

Bu hafta sonunda Kayseri’ye götürülebilecek olan projenin ne olabileceği hakkında biraz antrenman yapmaya çalıştık. İnanın kayda değer bir veriyi otaya çıkaramadık.

Ümit ederiz ki bizleri de sevindirecek, bugüne kadar kamuoyu ve basınla paylaşılmayan çok güzel bir proje ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’nin Genel Merkezi’nin talebine de karşılık verecek ‘kara kışı yardım projesini’ hayata geçirirler, önerirler. İnanın heyecanla bekliyoruz.

Konu ‘kara kış projesinden’ açılmış iken yerel basına katkı sunmak adına ‘belediye meclis kararlarının yerel gazetelerde halka duyurulması adına yayınlanması’ konulu meclis kararı oylanarak bu konuda idareye yetki verildi.

Şimdi kara kışa da hazır girmiş iken bu yetkiyi idarenin kullanıp kullanmayacağını da merak etmeye başladık. Yani meclis kararı uygulanacak mı? Yoksa uygulanmayacak mı? Yetki verilince yetkiyi uygulamak idarenin tasarrufuna kaldığı için dört gözle bekliyoruz kararın ne olacağını…

Kara kış çetin geçecek. Hem de herkes için çetin geçecek. Sayın Zeydan Karalar Beye ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurmaylarına başarılar dileyelim. Kolaylıklar dileğiyle…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları