19 Mart 2023 - Pazar

TAKIM ELBİSELER VE TEMAYÜL YOKLAMASI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
151 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Sayılı günler kaldı sandık başına gitmemize. Bizleri mecliste temsil edecek olan milletvekillerini seçeceğiz kutsal oylarımızla.

Önümüze genel başkanların yazdığı liste konulacak. Bizlere de ‘Buyurun bu isimlere oy verin’ dayatmasında bulunacaklar. Halkın iradesi(!) böylelikle gerçekleşmiş olacak.

Nasıl halkın iradesi ise böyle…

Farkında mısınız, büyük veya küçük fark etmeksizin tüm siyasi partiler siyasi partiler yasasının değişmesinden yana tavır koymuyorlar.

Neden?

Çünkü işlerine geliyor. Yetkiyi elinde bulundurup ön seçim yapmadan, halka sormadan milletvekili adaylarını kendileri belirleyip biat kültürü içinde bu vekilleri parmaklarında oynatmak istiyorlar. Bunu da başarıyorlar.

Halk olarak biz de kuzu kuzu sandığa giderek önümüze konulan listeler ses dahi çıkarmadan seçmek zorunda kalacağız.

Milletvekili adayları 5 asgari ücret tutarını bulan parayı aday adayı iken partilerine bağışta bulunuyorlar!

Daha yolun başındalar ve bu parayı yatırıyorlar. Seçimde Allah bilir kaç lira harcayacaklar

Sonra bu harcadıkları parayı çıkaracaklar!

Maaş ile çıkarmaları mümkün mü?

Asla…

O vakit ne yapacaklar? Bir formülünü bularak çıkaracaklar…

Şimdi milletvekili adayı olabilmek için temayül yoklaması yapılacak. Takım elbiseleri giyecek olan vekil adayları arkadaşlar, partilisinin onayını almak adına yarışacak.

Temayül yoklaması her daim söylüyorum tabanın gazını alma operasyonu. Parti tabanının temayülde kullandıkları oyların tasnifi yerinde yapılmayıp mühürlenip alıp Ankara’ya götürülüyor.

İnternet ortamında yapılan temayülleri ise sadece genel başkanlar görüyor sonuç anlamında.

Adet yerini buluyor yani bir adet.

Temayül yoklaması bir adet ‘gaz alma’ operasyonu.

Yine de hareketli saatler yaşanacak. Bizim milletvekili adayı olma gibi bir derdimiz olmayınca çok rahatız. Para harcayan siyasetçilerin o parayı nasıl kazandıklarını da merak ederek aday adaylıkları süreçlerini izleyerek okuyucularıma iletmek bize düşen görev oluyor.

Bu anlamda tüm aday adayı arkadaşlara yine de başarılar diliyoruz. Su akıp yolunu buluyor.

Bize de olup biteni yazmak düşüyor…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları