05 Temmuz 2023 - Çarşamba

İYİ PARTİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TALİP

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
199 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hafta sonunda kurultayını yaparak yerel seçimler öncesinde partisinin yol haritasını belirledi.

Sayın Akşener, kongrede kendisine karşı duruş sergileyen ne kadar isim varsa hepsinin üzerini çizdi. Pasif hale getirdiği isimlere de ‘artık bu partide tek söz sahibi benim’ dedi.

İyi mi etti,  kötü mü etti? Onu zaman gösterecek.

Bu kadar radikal kararlar alarak parti içinde etkin hale gelmenin mesajını vermenin partiye getireceği yarar kadar zararı da olacak elbette.

Meral Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında artık CHP’nin kuyruğuna takılmak istemiyor. Bu kendi ifadesi…

CHP’nin kuyruğuna takılmanın zararlarını gördüğünden bahsedip ‘artık gelip bizimle masaya oturacaklar’ diyerek net bir karar almışa benziyor.

Akşener, Adana, Mersin, Antalya ve Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını çıkaracağının sinyalini verdi. Bu dört ilde yapılan son seçimde milliyetçilerin oylarının dağılımının İYİ Parti’yi ümitlendirdiğini gördüğünü ifade eden Akşener, milliyetçi seçmen olarak nitelendirilen AK Parti ve MHP seçmeninden İYİ Parti’nin milletvekili adaylarının oy aldıklarını söyledi.

Bu demek oluyor ki, İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayını kendisi belirleyerek ortaya çıkacak ve CHP’ye bu kez ‘siz bize destek verin’ diyecek.

İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayını çıkarması demek, CHP’nin Adana’da zorlanması demektir. Zeydan Karalar beyin şimdiden kara kara düşünmesi için bir gerekçedir bence.

HDP’nin de belediye başkan adaylarını kendilerinin çıkaracağına dair kararının ardından CHP’nin Adana’da işi oldukça zora girdi. Son belediye seçim sonuçlarında CHP’nin her iki partiden yani İYİ Parti ve HDP’den oy alarak belediye başkanlığını kazandığını düşünecek olursak Zeydan beyin özellikle bu seçimde çok ama çok zorlanacağını söylesek sanırım yanılmayız.

AK Parti Adana’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kendi partisinden çıkarmayıp MHP’ye bırakacak olursa, MHP’de toplumun ‘bu adayda nereden çıktı?’ sorusunun sormayacağı herkes tarafından kabul edilir bir aday çıkarması halinde Zeydan Karalar beyin belediye başkanlığı koltuğunu kaybedeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Bu olumsuzluklara CHP tabanının Zeydan beyden duyduğu rahatsızlıkları, Hüseyin Sözlü karşısında aday olduğunda Sözlü’ye olan tepki oylarının da Karalar’a gittiğini de hesaba katarsak Zeydan bey iyiden iyiye sıkıntı yaşayacak.

Aslında biz bu tespitleri yeni yapmıyoruz. Son bir yıldır sürekli olarak gelişmelerden çıkan sonuçlara göre uyarımızı yapıyoruz. Lakin Adana’da ne CHP’nin ne de Zeydan beyin bu uyarıları dikkate aldığını görmeyince ‘demek ki bir bildiği var’ diyerek bir kenara çekilip olup bitenleri gözlemliyoruz.

İYİ Parti, Adana Büyükşehir Belediyesi için milliyetçi tabanı memnun edecek bir aday bulabilecek mi?

Orası da ayrı bir konu…

Ben kendi adıma İYİ Parti’nin Büyükşehir için iyi bir aday bulacağından emin olmadığımı söyleyebilirim. Son milletvekili listesinde yaptığı yanlışlık gibi belediye başkan adayları ve meclis üyeleri adaylarının listesini hoşnut olunmayacak liste olarak seçmenin önüne koyarsanız hüsrana uğrarsınız.

Hakkımızda hayırlısı olsun…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları