13 Nisan 2022 - Çarşamba

MAÇLARA GİTMEYİN KANAATİ Mİ OLUŞTU?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
186 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Son iki gündür AK Parti içinde yaşanan sıkıntıları görebildiğimiz kadarıyla yazılarıma konu ederek beraberinde Cumhur İttifakı’nda yaşanan gelişmelerden de okuyucularımızı bilgilendirmeye çalışıyorum.

Yaşanan süreçle ilgili elle tutulur olumsuzluk adına gelişmeleri kaleme alınca parti içinden bilgi akışı da haliyle daha fazla bizlere ulaşmaya başladı. Bugün Adana Demirspor maçına gidilmemesi konusunda sanki bir kanaatin oluştuğuna dair izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Gökhan Özkök eski bir AK Parti yöneticisi. Aynı zamanda Sarıçam Belediyesi’nde meclis üyeliği, belediye başkan vekilliği yapmış bir isim. Twit hesabında 3 gün önce paylaştığı bir twiti görünce Gökhan Özkök ile irtibata geçip twitinde ne anlatmaya çalıştığını öğrenmek istedim.

Önce Gökhan Özkök’ün twitinde hangi ifadelere yer verildiğini bir açıklayayım istiyorum. Özkök’ün twiti aynen şöyle: “Adana’mızın futbolda iki tane şahıslar üstü değeri vardır. Onlar da ‘Adana Demirspor’ ve ‘Adanaspor’ futbol takımlarıdır. İyi bir Adana Demirspor taraftarı ve Adana AK Parti teşkilatlarında görev yapmış biri olarak bu yasağı reddediyorum”

Bu twitin arkasından ikinci bir twit daha atmış sevgili Gökhan Özkök. Orada ise şunları ifade etmiş. “Böyle bir karar il başkanımızın kendi tasarrufu ise onu biran önce kararından vazgeçmeye davet ediyorum. Ömer beye olan sevgisini gösterebileceği daha pek çok alan mevcuttur. Spor, insanları bir araya getiren ve herkesi kucaklayan ortak bir dildir”

Gökhan Özkök, bu twitini İl Başkanı Mehmet Ay Beye, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beye, AK Parti’ye, Adana Demirspor ve Adanaspor’un resmi twit hesaplarına da etiketlemiş.

Twitin içeriğinde maçlara gitmeme kararının alındığı yönünde bir kanaat oluşmasından kaynaklı duyulan rahatsızlık var. Bu karar alındı mı? Alındı ise kim aldı? Alınan karara kimler uyup maçlara gitmiyor? Bütün bu soruların ayrıntısına elbette bu twit ile ulaşamıyoruz. Ben de bütün bunları öğrenmek için Gökhan Özkök Beye ulaştım.

Gökhan Özkök, bu twiti atmadan önce konuyu araştırdığını, AK Parti’nin Adana Milletvekilleri dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerinin maçlara gittiklerine ait bir tek paylaşımlarına rastlamadığını, büyük İstanbul takımlarının Adana’daki karşılaşmaları dahil olmak üzere bir tek kare fotoğraf ve yazıya ulaşamadığı içinde yapılan telkinin hayata geçirilip maçlara gidilmediği yönünde kendisinde bir kanaatin oluştuğunu ifade etti.

Yazılı bir kararın alınması mümkün değil elbette ama şifahi olarak konunun konuşulup bu konuşmalardan sonra kurmayların etki altında olabileceklerini düşünüyorum ben kendi adıma. Elbette yazılı bir kararın alınması mümkün olamaz.

AK Parti kurmaylarının maçlara gitmeme kararına uymadaki gerekçelerinin de Sayın Ömer Çelik Beye yönelik stadyumda ortaya konulan bir tepkinin ön plana çıkabileceğini düşünen Gökhan Özkök, Ömer Çelik Beyin de Dünyaya açılan Türkiye penceresinde yer alan bir siyasetçi olarak böyle bir kararın alınmasından haberdar olması halinde tepki göstereceğine inandığını, kararın hayata geçirilmesini asla tasvip etmeyeceğini de sözlerine ekledi sevgili Gökhan Özkök…

Bu ayrıntılardan sonra ortaya çıkan görüntüye gelince;

Son iki yazımda dile getirdiğim gibi parti içinde gruplaşmalar hat safhaya ulaşmış. Eski veya yeni yönetici fark etmiyor. Herkes birbirini eleştirme noktasına kadar gelmiş!

Bu bir parti için tehlike değil mi? Hem de bir iktidar partisi için.

Bence tehlike.

Sosyal medya hesaplarından bu eleştirileri yapabilme noktasına geliyor ise insanlar o vakit iki kez oturup düşünmek gerekiyor.

Bu arada AK Parti İl Yöneticisi Emine Karaköse’de partideki görevinden istifa etti. Gerekçesini az çok kestirebiliyorum ama kendisinin ifadesini muteber kabul ederek ‘gördüğü lüzum üzerine’ diyerek istifasını gerekçelendirelim…

Adana Demirspor ve Adanaspor bu kentin iki güzide takımıdır. Her iki takımımızda ligde başarılı sonuçlara imza atan takımlardır. Bu değerlere karşı siyasi tavır takınmak (şayet gerçekten bilinçaltında böyle bir tavır var ise) yanlıştır. Yanlıştan dönmek de erdemliliktir.

Ben tüm AK Parti kurmaylarına, milletvekillerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu gibi düşünceleri silip atmak adına sizleri her iki takımında karşılaşmalarında takımların yanında yer almaya davet ediyorum. Bir de aile fotoğrafı verirseniz tadından yenmez bu görüntü…

Var mısınız böyle bir görüntüyü verip takımlarında yanında yer almaya?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları