13 Şubat 2024 - Salı

ADAY OLDULAR AMA PROJELERİ YOK!

ADAY OLDULAR AMA PROJELERİ YOK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
56 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Siyasetçi olmak ve siyaseten bir yerlere gelmek o kadar kolaylaştı ki, sırtınızı birisine veya bir yerlere dayarsanız bir şekilde siyasette etkin ve yetkin hale geliyorsunuz.

Siyaseten sizi bir yerlere taşıyan partinin temel felsefelerini dahi bilmenize gerek olmadan bir yere getirildiğinizde ‘yürüyün peşimden’ diyerek ilkelere ve siyasi geçmişinize gerek duymadan yola çıkabiliyorsunuz.

Aday oluyorsunuz o vakit ama aday olduğunuz şehre ait azığınız yor ortada. Proje adına, kente sağlayacağınız katkı ve artı değerler adına bir tek elle tutulur projeyi ortaya koymuyorsunuz, koyamıyorsunuz.

Seçimlere 50 gün var şunun şurasında. Değişik siyasi partilerden ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayı olarak isimleri ilan edilen kişilerin projelerine dair bir tek açıklama duydunuz mu?

Bir toplantı yaparak projeleri açıklayabildiler mi?

Kocaman bir hayır…

Kocaman bir hayır ifadesine bizim de kocaman bir ayıp ifadesi kullanmamız sanırım siyasi nezaketsizlik olmaz!

Mevcut belediye başkanı iken yeniden aynı makama uygun görülenler hariç diğer adayların projelerinin olmadığına ne yazık ki ben tanıklık etmekten üzüntü duyuyorum.

Fatih Kocaispir ve Ayyüce Türkeş’ten isimleri açıklandığı günden bugüne kadar projelerini açıklamalarını isteyerek beklenti içinde olduk bu kentin yerel basını olarak.

Kaçmaktan kovalamaya zamanları mı olmadı? Yoksa ortaya koyacak projeleri mi yok? Bilemiyorum ama bir türlü projelerini açıklayamadılar.

İlçe belediye başkanlıklarına talip olan yeni isimler ise neye uğradıklarını şaşırdılar. Hazırlıksız yakalandılar. Şimdileri sağdan soldan derlemeler ile proje üretmeye çalışıyor olsalar ki sesleri onların da çıkmaz oldu!

Demek ki siyaseten bir yerlere gelmek önemli. Kent adına kafa yormak önemli değil…

Hele bir de başkan seçileyim o vakit bakarız anlayışı ile siyasi anlamda bir yerlere gelenlerin hezimetlerinin de kötü olacağını düşünüyorum.

Biz mi yoksa beklentimizi yükselttik? Diyerek de kendi kendime sormuyor değilim.

Adanalı bir seçmen ve yurttaş olarak belediye başkanlarının projelerini görmek istemek bizim hakkımız değil mi?

Hazırlıksız yakalanan siyasetçilerin hazırlık yapma ihtiyacı duymadan siyaset yapmalarını da artık seçmen değerlendirsin.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları