13 Mayıs 2023 - Cumartesi

BÜROKRASİ, SEÇMEN VE SANDIK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
107 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yarın kısmet olursa sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanımızı ve 28.Dönem milletvekillerimizi seçeceğiz. Önümüze konulan milletvekili listesine ‘istesek de, istemesek de’ oy kullanıp liderlerin adaylarını meclise göndereceğiz.

İktidar partisinin milletvekilleri ‘kaldır, indir’ pozisyonunda Hükümetin tüm kararlarına el kaldıracaklar. Muhalefet ise bol bol soru önergesi verip mecliste denetim mekanizmasını yerine getirecekler.

Bu hep böyle oldu bugüne kadar…

Seçim yaklaştıkça AK Parti Hükümetinin atamış olduğu bürokratlarda ciddi anlamda bir tedirginlik görüyorum. Kentimizdeki bürokratlarla yaptığı görüşmelerde ‘bizi atayan iradeyi destekleyeceğiz’ diyerek o makamda kalmanın hesaplarını yapmaya başladılar.

Bazı bürokratlar da ‘yeni gelmesini bekledikleri iktidar olacak partilere yakın duruş sergileyerek el altından bilgi ve belgeleri aktarmaya başladılar. Biz basın mensuplarınabürokratlardan yerel ölçekli de olsa bilgi ve belge akışı şimdiden akmaya başladı!

Düne kadar basını adam yerine koymayanlar ‘yanaşıp’ emriniz olur demeye başladılar.

Böyle de bir durum var ortada duran gerçek olarak.

Hoş, biz bürokrasinin tavrının ne olduğunu, ne olması gerektiğini bu ortamda tartışacak değiliz. Seçmen önemli kararını vererek ya bu AK Parti iktidarına ‘DEVAM’ diyecek. Ya da ‘YETER’ diyerek muhalefete yeşil ışık yakacak.

Adana ile ilgili siyaset yapanlardan tutun da seçmen bazına varana değin herkes kendince bir ‘seçim toto’ oynamaya başladı. Adana’da AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti yani bu 4 parti de milletvekili çıkaracak kapasitede ve oy dağılımı bu 4 parti arasında gerçekleşecek gibi gözüküyor.

Biri bir az milletvekili çıkarıp kayba oynayacak. Birileri de artış göstererek fazla milletvekili çıkaracak. Görünen gerçek böyle…

Ve bugün son gün…

El sıkmalarda bitecek, öpmeler, kucaklamalar da…

Sahte gülücükler de sona erecek, sahiplenmeler de…

Nutuk atmalar da,  yalanlar da sona erecek. Cek, cakile  ile başlayan vaatler de tozlu raflardaki yerini alacak.

En nihayetinde siyasetçinin patronu olan seçmen kararını verecek.

Ben bu vesile  ile  yarın yapılacak olan seçimlerin Adana’ya hayırlar getirmesini diliyorum.

Kendi adıma  soracak olursanız da 15 milletvekili  arasından 5 tanesini geçmeyecek olan isimin Adana adına çalışıp mesai harcayacağını düşünüyorum.

Ya diğerleri?

Milletin adına maaş alıp Ankara’da keyif sürecekler gibi…

İnşallah ben yanılırım. Ama dün böyle oldu, bugün de böyle oluyor maalesef.

Siz yine sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Yarın hesap sormak adına yüzünüz olsun bu genel başkanların aday yaptığı isimlere…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları