05 Temmuz 2023 - Çarşamba

EMEKLİ DERNEKLERİ NE İŞ YAPAR?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
158 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği hangi emekliye ne gibi hizmet getirir? Diye bir soru sormuş olsam bu yazıyı okuyan emekliler nasıl bir yanıt verirler? İnanın onu merak ediyorum.

Adı emekli derneği…

Ne iş yaparlar? Emeklilere hangi hizmeti verirler?

Dernek seçimlerinde yaşanan usulsüzlükler hafızamızda. Al külah ver külah seçimler yapıldı. Seçimi kaybedenlere yeni makamlar açıldı. Seçimi kazananlarda maşallah oturdukları yeri korumak adına bir tek hak arama adına çalışma yaptıkları yok!

Emekliler Derneği’nde olan üyeliğimi de bu yüzden iptal ettim.

Faydasız bir derneğe para kaynağı aktarmanın bir anlamı yok diye düşündüğüm için…

Emeklilerin çektiği sıkıntıyı dile getirdikleri yok. İntibak yasası konusunda eylem yaparak yüksek ses tonu ile hak aradıkları yok. Ankara ile Adana arasında koordineli bir şekilde emeklilerin haklarını arama adına eylem trafiği başlattıkları yok.

Hatırlarsınız, emekliler derneği geçmişte yolsuzluklarla anıldı. Dernek yöneticileri cezaevine girdi. Ortada para olunca, meblağı yüksek olan rakamlar söz konusu olunca emekli derneklerinde yönetici olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız günleri geride bıraktık.

Kendi adıma emekli derneklerinin işlevinin olmadığını düşündüğüm için Hükümetin dernekleri kapatmasında hiç ama hiç sakınca görmüyorum!

Şimdi dernek yöneticileri çıkıp isyan edecekler. ‘Şunu yaptık, bunu yaptık’ diyerek açıklamalarda bulunacaklar.

Yaptıklarınız var da biz mi göremedik, duyamadık.

Görmüyor ve duymuyor isek sizin bir eksikliğiniz var demektir. İntibak Yasası konusunda Adana’daki emekli derneklerinin sosyal medya üzerinden ve birkaç belirli isimlerin üzerinden yaptıkları açıklamalardan başkaca ne yaptıklarını inanın sormak durumundayım.

Sözün özü, emekliye faydası olmayan dernek konumundalar.

Belirli iş yerleriyle yapılan anlaşmalarla emeklilere yüzde üzerinden getirilen indirimlerin dışında ne gibi hizmetleri var? Diye sorduğumda kocaman bir ‘HİÇ YOK’ yanıtı zihnimde canlanıyor.

Benim bu eleştirimi de tüm emekliler iyi düşünerek irdelesin isterim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları