09 Mart 2024 - Cumartesi

CUMHUR İTTİFAKI NEDEN EKONOMİYİ KONUŞMUYOR?

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
157 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

erel seçimlerde meydanlarda halka umut dağıtmaya çalışan siyasiler ikiye ayrılmış durumda. Cumhur İttifakı’nın adayları meydanlarda ‘ekonomiyi’ ağızlarına almazken, muhalefet ise ‘ekonomi’ üzerinden iktidara vurmaya çalışıyor.

Bu seçimin kaderini asgari ücretle çalışanlar, geçim derdinin altında ezilen yurttaş ve emekliler belirleyecek. Açık ve net…

Dikkat ediyorum, Cumhur İttifakı’nın adayları ‘bize güvenin, inanın’ diyerek umut dağıtmaya çalışıyor. Ekmek, et, yiyecek ve giyecek almakta zorlanan seçmen sandıkta sanırım gereğini yapacak.

Durum bu…

İşin özünde Cumhur İttifakı’nın adayları ekonominin konuşulmasını istemiyorlar. Vatan, millet, Sakarya diye söze başlayıp umut pompalamayı yeğleyen Cumhur İttifakı adaylarının seçim beyannameleri de bana göre seçmeni memnun etmiyor.

‘Yapacağız’ diyerek vaat seçmende inandırıcı olmuyor. Olmayacak da…

Emekliye 10 bin lirayı hak gören siyasi iradenin ‘paramız yok’ diyerek ortaya koyduğu savunma Adana seçmeninde karşılık bulmuyor. Emekli, bu seçimde sandığa gidince ‘beni düşünmeyeni ben de düşünmem’ diyecek.

Bu böyle biline…

Peki, hükümet bunu bildiği halde neden emekliler ve ezilen insanlar konusunda duyarsız kalmayı sürdürüyor? Bu kadar duyarsızlık niçin? Sandıkta bunun karşılığını olumsuz olarak alacaklarını bildikleri halde neden sessiz kalıyorlar?

Onu da anlamış değilim…

Sayın Cumhurbaşkanının ‘devletin parası yok’ açıklamasını da kendi adıma doğru bulmuyorum. Devlet ‘babadır’ ve Cumhur hiçbir zaman zorluk, sefalet altında bırakılamaz, bırakılmamalıdır…

Cumhur İttifakı’nın Adana’daki temsilcilerine buradan seslenmek istiyorum. ‘Emeklilerin sıkıntısından haberiniz var mı? Bu konuda harekete geçmeyi düşünüyor musunuz?’

Bu konuda yeterli yanıtı alamayacağımı biliyorum ama yine de sormuş olayım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları