05 Mart 2024 - Salı

YALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLEN SİYASET

YALAN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
36 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Siyaseti yalan üzerine inşa etmeyi alışkanlık haline getirirseniz artık fren tutmayan araç gibi anlık yalanlarla önce kendinizi, sonra ise de toplumu kandırırsınız. Sonuçta zararlı çıkan kendiniz olursunuz.
Yalan üzerine inşa edilen siyasetten kimseye yarar gelmez. Dünü unutursanız, söylediklerinizi de yok sayarsanız bugün söyleyecekleriniz askıda kalır. İnandırıcı olmaz.
Yerel seçim yaklaştıkça siyasetçilerin birbirlerine yönelik söylemleri de yalan üzerin inşa edilir oldu. Seçmeni de balık hafızalı sanarak söyledikleri yalanın unutulacağını sanan siyasiler, bol keseden sallamaya başladılar!
Allah sonumuz hayır etsin…
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve halen CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde adayı olan Zeydan Karalar, katıldığı bir televizyon programında rakibi olan Cumhur İttifakı’nın adayı Fatih Kocaispir’in halen başkanı olduğu Yüreğir Belediyesi’nin 600 milyon lira borcunun olduğunu söyledi.
Hatta daha da ileriye giderek ‘kimilerine göre 800 milyon lira Yüreğir Belediyesi’nin borcu varmış. Belediyeyi nasıl yönettikleri belli’ diyerek Kocaispir’in Yüreğir’de başarısız olduğunu söylemeye çalıştı.
Haliyle bu açıklamaları biz de gazetemizde haber olarak değerlendirdik.
Ve konunun muhatabı olan Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kocaispir’e sorduk Karalar’ın bu iddiasını…
Fatih Kocaispir aynen şu yanıtı verdi. ‘Yüreğir Belediyesi’nin 20 milyon lira İller Bankası’na borcu, 50 milyon lira da kredi kullanmamızdan kaynaklı 70 milyon lira borcu var. Bu kaynakları da hizmetlerimizde değerlendirdik. Beni Sayın Karalar mindere çekmek istiyor. Onu asla muhatap almam. Seçim kaybetme telaşına ve korkusuna giren Karalar’ın dayanaksız ve mesnetsiz iddialarına yanıt vermeyi zul duyarım. Biz seçime odaklandık. Seçimleri kazanınca Sayın Karalar’a cevap vermiş oluruz’ dedi.
Bir yanda 800 milyon diğer yanda 70 milyon borç miktarı açıklaması…
Yazımın başında da ifade ettiğim üzere yalan üzerine inşa edilen politikada lastik patlıyor ve kısa sürede yalanlara cevap geliyor.
Bakalım başka hangi tür yalan ve yanlış ifadelere maruz kalacak adaylar…
Seçmenin de ne kadar umurunda bu tür yalanlar onu da sandık belirleyecek…
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları