22 Ekim 2021 - Cuma

CUMHURBAŞKANININ GENÇLERLE BULUŞMASI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
200 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Geleceğin teminatı olan gençlerin dikkate alınması, onların sorunlarının dinlenmesi, çözüm üretilmesi gerçekten gençleri mutlu eder. Onların kişiliği üzerinde olumlu etkiler bırakır bu tür yaklaşımlar.

Bu yaklaşımda bulunan ülkenin Cumhurbaşkanı olursa bir kat daha artar gençlerin güveni. Daha iyi yetişen bir gençliğin tesisi adına önemlidir böylesine buluşmalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey, Adana’ya gelişi ve bir dizi açılışlarda bulunması kent halkını sevindirdi. Yatırım ve hizmet alan bir şehirde bu tür açılışlar önemlidir. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı kente yapılan hizmetlerin de toplam olarak değerinin 50 milyar lirayı bulmasının altını kalın çizgilerle çekti.

Cumhurbaşkanının gençler ile buluşması Dünyanın ilk 5 müzesi arasında yer alan Adana Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşmesi ayrıca bir önem kattı kent adına. Müzenin ilk 2 ünitesi tamamlandı. Diğer 5 ünitesi de tamamlanarak hizmete girecek. İnşallah yakın tarihte bu hizmeti de görebiliriz.

AK Parti gençliğe çok önem veriyor. Bu kademeden yetişen gençleri bir süre sonra ana kademede değerlendiriyor. 20 yıl önce yola çıkan AK Parti, bugün o tarihte gençlik kollarında görev yapan kişilerle bugün siyaset yapıyor. Temsil noktasında o tarihin gençleri, bugünün yetişmiş politikacıları görev alıyor parti teşkilatlarında.

Dolayısıyla gençliğe önem veren kazanır. Tıpkı yıllarca Ülkü Ocaklarıyla yola çıkan MHP gibi, Milli Gençlik yetiştiren Refah, Saadet, Milli Selamet gibi…

Cumhurbaşkanı gençlerle yol yürümeyi seviyor işin özünde.

Gençlerin yurt meselesine değindi Sayın Cumhurbaşkanı. Aldıkları bursları örnek verdi. Z kuşağını TEKNOFEST kuşağı olarak nitelendirdi. Üniversite sayısının arttığından bahsetti. Adana’da öğrenci yurdu sıkıntısının olmadığına değindi.

Aslında tüm çalışmaları şu cümlelerle özetledi. “Hep söylediğimiz gibi ‘geçmişini bilmeyen, geleceğini inşaa edemez.’ Bunun için ısrarla maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz.”

Muhalefetin kendilerine saldırdığını, gençliği kullanmaya çalıştığını, kin ve nefret üzerine kurulu olan söylemleriyle ülkeye zarar veren noktaya geldiklerini gençlere örneklerle anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar bizim gençlerimizi kendi kökleriyle kendi değerleriyle buluşturmamıza tahammül edemiyorlar.” Sözüyle de muhalefetin tavrını özetledi.

Yeşil Kalkınma Projesi…

Bu projeyi önemsediklerini belirten Cumhurbaşkanımız Paris İklim Anlaşması’nı izah ederek adım adım hayallere yaklaştıklarını da gençlere anlatmaya çalıştı.

Özel yaşantısındaki bilgileri de paylaşan Cumhurbaşkanına yurdun değişik üniversitelerinde okuyan gençler sorular sorup aydınlandılar. Böylesine önemli bir toplantının meyvelerini de önümüzdeki günlerde bu gençler alacaklar.

Adana AK Parti İl Gençlik Kolları’nın organize ettiği bu programda gençlik kolları üyesi pırıl pırıl gençlerin kusursuz bir karşılama, ağırlama ve Adana’yı temsil etme özelliği içinde ortaya koydukları performans görülmeye değerdi. Ben kendi adıma beğendim. Organizenin en önemli kazanımı da bu ülkenin Cumhurbaşkanının gençlere verdiği önemle onları geleceğin yöneticileri yapabilmek adına verdikleri onurlu mücadelenin herkes tarafından görülmesi, bilinmesiydi.

Bu gibi toplantıların devamı gelecekmiş sanırım. İyi de ederler eğer devamı gelirse…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları