05 Şubat 2024 - Pazartesi

ZEYDAN BEY HERKESİ İDARE EDİYOR

özcan alağağ ,zeydan karalar

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
392 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Oldukça iddialı bir ifade kullanıyorum ama bu tespitim bana göre doğru bir tespit. Yazımın içeriğinde Zeydan Karalar Beyin herkesi nasıl idare ettiğini anlatmaya çalışacağım. Sanırım benim bu anlatımımdan sonra bana hak vereceksiniz.

Sayın Zeydan Karalar, dün Halk TV ekranlarına çıkarak ‘uzatmalı dostu’ olan İsmail Küçükkaya’ya konuk oldu.

Hafızanızı yoklarsanız Adana Büyükşehir Belediyesi’nin denetim komisyonu, Büyükşehir hesaplarını incelediklerinde Halk TV ile Zeydan Beyin televizyonu olarak bilinen yerel televizyona belediye parasından ilan ve reklam vererek yaptığı destekler gündeme gelmişti.

Açıklanan rakamlar da dudak uçuklatmıştı!

Bir dönem Halk TV’ye CHP’lilerin çıkması yasaklanınca Zeydan Beyde bu yasağa uyarak Halk TV ekranlarına uzun bir dönem çıkmamıştı. (Eren Erdem’in genel başkan yardımcısı olduğu dönem)

Özgür Özel genel başkan olunca Eren Erdem görevinden uzaklaştı. CHP’lilerin de Halk TV’ye çıkma yasağı böylelikle kalkmış oldu!

Halk TV yasağı kalkınca Sayın Zeydan Karalar, ‘uzatmalı dostu’ yani uzun yıllara dayanan dostluğu olan İsmail Küçükkaya’nın programına çıkarak ‘İcraatın içinden’ programını gerçekleştirip hizmetlerini bir adet reklam etti!

Meclis üyelerinin kendisini engellediğini anlatarak mega projeleri olmayan bir belediye başkanı olma gerçeğini saklayarak küçük dokunuşlarla yaptığı hizmetleri ‘devasa hizmetler’ olarak lanse etmeyi tercih etti.

Bu arada İsmail Küçükkaya, Zeydan Karalar’a Fatih Altaylı’nın İYİ Parti ile ilgili tespitlerine katılıp katılmadığını sordu. Zeydan Bey, ‘yumuşak iniş’ yaparak İYİ Partililere öpücük gönderir gibi iltifat dolu sözcükler kullandı.

İYİ Parti’ye ihtiyacı var, elbette böyle davranacak!

İYİ Parti ve Meral Akşener sorusunun ardından DEM Parti sorusu geldi. DEM Partilileri de memnun edecek ifadeler kullanarak ‘sizin oyunuza ihtiyacım var’ babından yaklaşım ile herkesi memnun etmeye çalıştı.

Bir başka soru Hüseyin Sözlü sorusuydu. Sözlü’nün iyi bir politikacı olduğundan bahsederek sanırım ‘Sözlü’nün bu durumundan dolayı Sözlü taraftarlarının oylarına göz dikmiş olacak ki’ MHP’lileri ve Sözlü taraftarlarını da memnun etti.

Ayyüce Türkeş konusunda ‘İyi bir insan, ama iyi olmak yetmiyor’ diyerek ‘keşke aday olmasaydı’ gibi bir yaklaşım ile İYİ Partililere ‘oyunuzu araya vermeyin’ çağrısını el altından yapmış oldu.

Sözün özü, Zeydan Karalar herkesten oy alabilmek adına hareket ederek ‘herkesi memnun edecek’ davranışlar sergiledi.

En azından ben izlediğim kadarıyla bu tespitlerde bulunup sizlerle de paylaşmak istedim.

Bu program için kesilen faturayı da merak etmiyor değilim. Denetim komisyonu şimdi faturaları isteyip denetlemeye başlamış. Bakalım denetim komisyonunun tespitlerinde basın kuruluşları Büyükşehir Belediyesi’nden ne kadar reklam ve ilan geliri elde etmiş?

Seçimlere iki ay var. Zeydan Beyi izlemeye devam edin. Yarın yapılacak olan CHP’nin ilçelerdeki ön seçimlerine ne kadar müdahil olup olmadığını da bence yakından takip edin. Orada da ciddi rahatsızlıklar var.

Benden söylemesi…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları