24 Ocak 2022 - Pazartesi

NUR TOPU GİBİ TARTIŞMA KONUMUZ ÇIKTI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
212 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Önümüzdeki dönemde Adana siyasetinin konuşacağı çok önemli bir konuyu kucağımızda bulduk. Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin Hükümet tarafından engellenip engellenmediği tartışmasından bahsediyorum.

Adana Büyükşehir Belediyesi cenahı hafif raylı sistem projesinin ikinci etabının yapımının Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalanmayarak Hükümet tarafından engellendiğine dair ithamlarda bulunmaya başladı. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulup sosyal medya üzerinden paylaşımlar başladı.

Bunun üzerine AK Parti adına da Sayın Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yaparak projesinin neden onaylanmadığını ve yatırım çizelgesine alınmadığının gerekçelerini ortaya koydu. Sarıeroğlu, belediyenin dış borç miktarının bütçeye göre yüzde 1.5’in üzerinde olamayacağına işaret edip Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ise dış borç miktarının 1.9 olarak netleştiğini söyledi.

Yani belediyenin borcu aşırı derecede imiş ve buna göre de yeniden borçlanması mümkün değilmiş…

İşte bu iki tez şimdileri birbirleriyle çatışacak, Adana’da yankı bulacak. Her iki tarafta kendisinin haklı olduğunu ortaya koymaya çalışacak.

Büyükşehir Belediyesi şimdi çıkıp neyi iddia edecek? Veya neyi iddia etmesi gerekecek? Ben bu soruya yanıt aradım. Ve yanıtı da buldum aslında.

Büyükşehir Belediyesi dış borçların oranının bütçesine göre 1.5’i geçmemesi gerekir iken 1.9 olmasından kaynaklı projenin onaylanmaması konusuna ‘Bu belediyenin dış borç miktarı 2.4 oranındaydı. Biz bu rakamı 1.9’a kadar düşürdük. Belediyenin borçları 2.4 iken bu belediye dış borçlanma yaptı. Biz becerikli davranıp borçlarımızı ödemeye başladık ve azalttık. Şimdi oranı gerekçe göstermek doğru olmaz’ demeli veya diyecek!

Ben belediyenin koridorlarında bunun mırıldandığını görüyorum. Peki, bunu çıkıp söyleyebilecekler mi? Söylemeleri gerekir bence…

Çünkü önce engellendiğinizi söyleyeceksiniz. Hükümet size ‘Hayır engellemiyoruz’ diyecek. Sizin de söyleyecek sözünüzün olması gerekir.

Sayın Zeydan Karalar Beyin Adana’nın menfaatleri adına kenti savunma noktasında söyleyecek sözlerinin olduğunu düşünüyorum. Bakalım bu konuda neler söylenecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları