07 Mart 2022 - Pazartesi

TEHLİKE 'GELİYORUM' DİYOR SAYIN KARALAR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
202 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İYİ Partili belediye meclis üyelerinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendilerine karşı olan tutumundan dolayı rahatsız olduklarını, ASKİ’nin son olağanüstü oturumuna katılmayarak protesto ettiklerini ve tepkilerinin arkasının geleceğini köşe yazılarımda son 15 gündür dile getirmeye çalışıyorum.

“Tehlike kapıda” diyorum… Elbette bu uyarıyı Sayın Karalar benim dışımda başkalarından da almıştır. Örneğin İYİ Partili meclis üyeleri tarafından da eleştirilen İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’ndan da bu uyarıyı almıştır. Eğer almamış ise bu bir eksikliktir.

İYİ Partili meclis üyeleri ne diyorlar? Ne talep ediyorlar?

Kendilerinin dikkate alınmadığını, belediyeye bir işi götürdüklerinde yapmadıklarını, Zeydan Karalar’ın il başkanını muhatap alıp onunla hareket ederek diğer meclis üyelerini nazarı dikkate almadıklarını söylüyorlar. Ve arkasından ekliyorlar.

“Biz mecliste parmak kaldırıp indirecek üye değiliz…”

Bu tepkinin bugüne kadar yansımadan buraya kadar gelmesini de ‘sabır ettik’ diyerek yorumluyorlar.

Bu tepkili meclis üyeleri İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekilini değiştirmek için kendi aralarında oylama yaptıklarını ve mevcut başkanvekilinin yerine yeni bir isim seçtiklerini dahi biz gazeteciler biliyoruz. Artık bunun saklanacak bir yeri kalmamışa benziyor.

Yazımın başlığını ‘Tehlike geliyor diyor Sayın Karalar’ diyerek attım. Bu başlığı seçmemin sebebini müsaade ederseniz açıklayayım istiyorum.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem Hanım, belediye olarak borçlanma yetkisi almak için meclise önerge getirdi. Meclis üyeleri eğer onay vermiş olsalardı bu borçlanma yetkisini kullanacaktı. Lakin Ceyhan’daki Millet İttifakı’nın meclis üyeleri arasında yer alan 4 meclis üyesi Hülya Erdem’e yani CHP’li başkanı RET oyu verdiler.

Bu ret oyu ile Hülya Hanım borçlanma yetkisini alamadı. Hep söyleyip duruyorum. Tehlike geliyor diye, işte geldi kapıya dayandı…

Bakın görün yakın tarihte Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı benzer sahneler yaşanacak. İsyan bayrağı resmen çekilecek. Aslında bunu Sayın Zeydan Karalar Beyin görmemesi, bilmemesi mümkün değil. Belki de buna karşı başkaca bir strateji geliştiriyordur. Onu bilemem…

Ne geliştirir ise geliştirsin İYİ Parti İl Başkanı üzerinden götürdüğü ittifaklık protokolü bu şekliyle yürümez. Karalar’ın sadece Göktürk Boyvadaoğlu’nu muhatap alarak yürüttüğü politika ileride başını ağrıtacak, canını sıkacak.

Ben bunu görüyorum buradan baktığımda. Sayın Zeydan Karalar’a bir kez daha hatırlatalım. Bu meclis üyelerini karşınıza alarak onlarla konuşup ortak zeminde buluşmak varken, siyaseten bir isimi tercih etmeniz size, partinize ve makamınıza yarar getirmeyecek duruma seyir ediyor.

Bilesiniz istiyorum.Görüşmek dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları