28 Kasım 2023 - Salı

ANIL TANBUROĞLU HAKKINDAKİ İZLENİMLERİM

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
159 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek son gelişmeler hakkında kendisinin ve partisinin düşüncelerini bizlerle paylaştı.

İlk kez Sayın Tanburoğlu ile birlikte olma imkânı buldum ve aklımda yer eden 4 soruyu kısa ve öz olarak il başkanına sorup yanıtlarını aldım.

Tanbuoğlu, siyaseten olaylara akılcı yaklaşım gösterip konulara da hâkim olduğunu gösterip bende bu anlamda olumlu bir izlenim bıraktı. İnşallah bu izlenimden dolayı sonraki süreçlerde yanılmam…

Gelelim Anıl Tanburoğlu Beye sorduğum sorulara ve aldığım yanıtlara…

İlk sorum ‘Adana Büyükşehir Belediyesinin meclis oturumlarının belediye hesaplarından canlı yayınına getirilen sansür konusunda ne düşünüyorsunuz?’ şeklindeydi.

Tanburoğlu, ‘Konu gündemimizdeydi. Grup başkanvekilimiz Serdar Seyhan ani beyin kanaması geçirip yoğun bakıma alınınca ötelenmiş oldu. En kısa zamanda çözüme kavuşturacağız’ yanıtını verdi.

Ben de kendi adıma “inşallah’ diyebildim ancak…

İkinci sorum, ‘Meclis üyeleri belirlenirken konusunda uzman ve mecliste ihtiyaç duyulan meslek guruplarından kişilerin yer almasına dikkat edilecek mi?’ şeklindeydi.

Tanburoğlu, ‘Elbette belediye meclislerinde hukukçuya, muhasebeciye, şehir plancısına, kent estetikçisine gibi konularında uzman insanlara ihtiyaç var. Bunların listeye yazılmasında temayül yoklaması veya genel merkez tarafından yazılma gibi değişik metodlar olabilir. Sonuçta meclisin kalibresi yüksek isimlerden oluşması gerekiyor’ yanıtını verdi şahsıma.

Üçüncü soru, ‘ Faraza, genel merkez mart seçimleri sonrasında sizi ve örgütünüzü görevden alırsa ne yapar, nasıl davranırsınız?’ olarak sordum Sayın Tanburoğlu’na.

Tanburoğlu, ‘Doktorluk mesleğine geri dönerim’ yanıtı ile kaygısının olmadığını ifade etti.

Ve son soru olarak da ‘Zeydan Karalar’ın sizin il başkanına olmanızdaki desteği biliniyor. Aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verip Özgür Özel’i desteklemediği de aşikâr. Aday yapılması sürecinde bu olumsuzluğun etki edeceğini düşünüyor musunuz?’ cümlelerini kurdum.

Aldığım Tanburoğlu Beyin yanıtı ise ilginçti. “Yakın zamanda adaylığının ilan edileceğini düşünüyorum. Bir önceki seçimde 18 Aralık tarihinde adaylığı ilan edilmişti. Daha zaman var. Adaylığı ilan edilince hep birlikte süreci yaşayarak göreceğiz’ oldu.

Yazımın sonunda izlenimlerimin Anıl Bey adına olumlu olduğunu, siyaseten net, kendisini,  partisini sıkıntıya sokacak hiçbir ifadeye yer vermeden siyasi duruş sergilediğini ilk izlenimlerim olarak aktarabilirim.

Devamının gelmesi dileğiyle…

Küçük bir dipnot: Sansürün kaldırılması konusunda kendisinden olumlu veya olumsuz yanıtı kısa zamanda bekliyoruz efendim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları