03 Haziran 2022 - Cuma

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MESELESİ VE EĞİTİM BİR SEN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
169 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dünkü yazımda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ülke genelinde her ay 100 adet anaokulu açmaya yönelik müjdesini dile getirip burada çekilen öğretmen sıkıntısını dile getirmiştim.

Sayın Bakana her ay ülke genelinde 100 adet anaokulu açmayı düşünüyorsunuz ancak burada eğitim ve öğretim verecek olan öğretmenleri nereden bulacaksınız? Bu sorunu ücretli öğretmen yöntemiyle mi telafi etmeyi düşünüyorsunuz? Diye sormuştum.

Elbette Sayın Bakandan bize yanıt gelecek değildi. Öyle de oldu. Bakanlık bu konuda bize yanıt vermedi. Hoş, yanıtın gelmeyeceğini bilerek böyle bir yazıyı kaleme almıştım.

Dün Eğitim Bir Sen’in basın mensuplarıyla buluşması gerçekleşti. Ben de eğitimle ilgili olan bu sendikanın Adana’daki yetkilisi olan Mehmet Sezer’e bu konuyu sorup görüşlerini almak istedim.

Sayın Sezer, “eğitimde görev alan öğretmenin vekili, ücretlisi, asili olmaz” diyerek söze başladı ve ücretli öğretmen yöntemine karşı olduklarını söyledi. Ücretli öğretmen konusunda sendikanın bugüne kadar yaptığı açıklamaların tamamına bakılacak olunursa karşı olduklarının ortaya çıkacağını söyleyen Sezer, ‘Öğretmen atamaları yapılarak ücretli öğretmen sorununun tamamen ortadan kaldırılmasının gerektiğine inanıyoruz’ yorumunda bulundu.

Elbette bu serzeniş önemli bir serzenişti. Sendikalar da ücretli öğretmen olayına karşı iken Hükümetin acilen öğretmen açığını kapatmak adına atamalar yapmasını tüm ülke halkı bekler oldu.

Nedense Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yeterli bir adım atmıyor. Atmamalarının da kendilerine göre bir gerekçeleri var. Bu sorun yeni bir sorun değil. Ücretli öğretmenlerin aldıkları paralar ortada. Sigorta durumu ise yine yılın belirli dönemlerinde sigortaları yapılıyor. Hal böyle olunca gerek anaokullarında gerekse de diğer okullarda sorun bir türlü çözülemiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na şu ifadelerle çağrıda bulunmuştum. “Yeni döneme ait öğretmen atama takvimini belirleyip açıklamadınız. Kaç adet öğretmen alacağınızı bildirmediniz. Başvuruda bulunacak olan gençlerimiz bunu dört gözle bekliyorlar. Ücretli öğretmenler ile mi ana okullarda eğitim ve öğretimi gerçekleştireceksiniz?”

Bu soruların yanıtını alamayacağımızı bilerek yine de dile getirelim. Eğitim Bir Sen olarak ve diğer sendikaların da konuya yaklaşımı öğretmen atamalarının biran önce yapılarak ücretli öğretmen sorununa acil çözüm bulunması yolundadır.

Buradan bir kez daha konuyu  gündeme getirip Eğitim Bir Sen ve diğer sendikalarımıza da bu konuda ciddi adımlar atma adına eylem planı geliştirmeleri gerektiğini belirterek kolaylıklar dileyelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları