08 Ekim 2021 - Cuma

LAF ÇOK İCRAAT YOK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
208 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bütün olumsuzlukların altında yatan acı gerçek bu olsa gerekir. ‘Laf çok ama icraat yok’…

Sorunların her geçen gün büyüdüğü şehirlerde insan nüfusu artarken ihtiyaçları karşılayacak hizmet ağında ise maalesef diyorum ciddi anlamda bir gerileme var. İktidar ile muhalefet arasındaki söz düellosundan başkaca da bir icraat göremeyince sıkıntılarımız arttıkça atıyor. Biz ise oturup seyretmek zorunda kalıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, bir yaygın televizyon kanalında canlı yayına çıktı. Kentin fotoğrafını çekerek şehrin temel sorunlarını sıraladı. Dün ile bugüne kıyasladı ve olması gerekenleri aslında kamuoyu ile paylaştı.

Elbette bugün Adana’nın birikmiş olan sorunları bugünün meselesi değil. Ortada duran bir gerçek var ise bugün sorunlardan bahsedenlerin de içinde olduğu tüm siyasilerin günahı ve vebali var bu olumsuzluklarda.

Her siyasetçinin kendine ait dönemlerden bıraktığı olumsuzluklar artarak bugünlere kadar gelebildi. Çözüm üretmek durumunda olanların geçmişi suçlayıp ‘elimizden bir şey gelmiyor’ yaklaşımı ile hareket etmesinin de bugün bizler faturasını ödüyoruz.

Düşünebiliyor musunuz bugün Adana’da ciddi bir etkinlik gerçekleşse trafik saatlerce tıkanıyor. Ulaşım sorunu diz boyu. Bu şehrin zabıta ekipleri bir gün olsun şu kaldırım işgallerine el atmıyorlar. Ne zaman ki ciddi bir kamuoyu oluşur ise göstermelik birkaç gün uygulama yapılıyor ve sonrasında her şey eskisi gibi devam ediyor.

Kaldırımların üzeri otopark alanı gibi…

Siz hiç trafik zabıtalarının uygulamaya çıkarak kaldırımları araç işgalinden kurtardığını gördünüz mü? Ben görmedim.

Şehrin trafiğine çözümü Adana Hafif Raylı Sistemin devamının yani ikinci etabının yapılmasıyla endeksleme anlayışının da artık bıkkınlık verir noktaya geldiği görüşündeyim. Alternatif yollar, ulaşımı kolaylaştıracak çözüm yollarının bulunmaması yüzünden milli kayıplar katlanarak artıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisinden karar çıkarılıyor. Trafiğin akışkan olduğu yerlerdeki göbeklere asılan reklam ve bez afişlerin kirliliğinin önüne geçilmesi isteniliyor. CHP’li belediye, CHP’nin ‘iktidara gelirsen şunları yapacağız’ temalı afişlerinin asılmasına izin veriyor!

Böyle bir çelişki olur mu? Oluyor maalesef…

Büyükşehir Belediyesinin görevi olan özel halk otobüslerinin ve dolmuşçuların gürültü kirliliği, çığırtkanlığını bir türlü ortadan kaldıramadık bu kentte.

Dolmuşların ücret almadan kart uygulamasına geçmesini bir türlü beceremedik bu kentte.

Yerel yönetimler ‘siyaset adına’ gördüklerini görmezlikten geliyorlar. Duyduklarını da duymazlıktan. Olan kime oluyor? Sana, bana…

Dedik ya, ‘laf çok icraat yok’ diye…

İcraatın olmadığı şehirde tüm yerel yöneticiler vakitlerini geçirip ‘iktidar’ olmanın keyiflerini yaşıyorlar. Siyasi iktidar ise yerel yönetimlere ‘şaşı bakarak’ destek vermiyorlar.

Sizin anlayacağınız ne halimiz var ise gör misaliyiz bu şehrin yaşayanları olarak. Biz de yurttaş olarak hesap sormuyoruz, sormasını bilemiyoruz.

O vakit bize biçilen elbiseyi giymek durumundayız…

Üzerimize yakışmasa da…

Haklı olarak aynı şeyleri söyleyerek biz de vakit geçiriyoruz beyhude olarak…

Ne diyelim, kolay gelsin herkese… Böyle yaşamaya devam…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları