13 Nisan 2023 - Perşembe

ZEYDAN BEYDEN 'ZORLAYICI' U DÖNÜŞÜ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
156 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi Sayın Zeydan Karalar’ı çok ama çok zorlayıp adeta zora soktu!

Dilin kemiği yok…

Konuştuğunuzun ayakları yere basman cümlelerden oluşması lazım. Yoksa bu cümleler sizi zora sokar. U dönüşü yapmak zorunda kalırsınız.

Sayın Karalar, Adana’da bir başka konuştu. Apar topar İstanbul’a giderek Adana’daki konuştuklarını tekzip etti. U dönüşü yaparak bir adet çark etti.

Etti etmesine de Adana’daki sözlerinin akıllarda kalmasına engel olabildi mi?

Hayır…

Kendi partilisi ve Cumhur İttifakı dâhil herkes Adana’daki konuşmasını unutmadı, unutmayacak da…

Gelelim U dönüşüne konu olan olaya;

Nisan ayı meclis oturumunda başkanlık divanı katip üye seçimi yapılır iken Sayın Zeydan Karalar meclise hitaben ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitmez. Her iki taraf içinde zor. Bu iş ilk turda bitmez. İkinci tura kalır’ dedi.

Bu konuşma meclis televizyonundan kamuoyuna aktarılıp yayınlandı. Tepki oluştu elbette bu sözleri. Milet İttifakı’nın mensupları dahi ‘Hayırdır başkan, genel merkez ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Bey seçim ilk turda bitecek derken size ne oluyor da bu sözleri sarf ediyorsunuz?’ sorusunu yönelterek tepkilerini dile getirdiler.

Zeydan Bey pişman oldu bu sözleri söylediğine.

Anında belediyenin ve kendisinin sosyal medya hesaplarından meclis oturumunun görüntülerini çıkarttı ilk olarak.

Baktı olmadı, tepkiler dinmiyor. Apar topar son meclis oturumunda yaygın televizyonlara kaynak aktardığından hareketle anında bu televizyonlardan birisi olan Habertürk TV’yi arayarak akşam ana haber bültenine çıkmak istedi.

Habertürk ise ‘hay hay eefendim’ dedi.

Belki bu yayına da ileriki günlerde fatura kesilip ödeme yapılacaktır.

Habertürk TV’nin ana haber bültenine çıkıp Adana’daki konuşmasının tam aksini söyleyip kendisini tekzip etti. U dönüşü yaptı.

İstanbul’da Habertürk TV’de Mehmet Ali Ersoy’a açıklama yaparak, daha doğrusu bu yönde kendisine yöneltilen ‘mama soru ile’ Adana’daki sözlerinin tam aksine ‘Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda sonuçlanır. Millet İttifakı kazanır. Her ne kadar Muharrem İnce’nin seçime etki yapacağı savı ortaya çıksa da bu iş ilk turda biter’ dedi.

Zeydan Karalar’ın U dönüşü yapmasına neden olan etken neydi?

Birincisi partilisinin tepkisini almasıydı. İkincisi, genel merkezden yediği fırçaydı! Üçüncüsü ise milletin eline koz veren iyi bir politikacı olmadığı gerçeği ile yüzleşmesiydi.

Hesap ve kitap uzmanı olan Başkan Karalar bana göre çuvallamıştı!

Kusura bakmasın, bu U dönüşü hiç ama hiç yakışmadı yılların politikacısına.

Bu benim görüşüm. Katılan olur ya da olmaz hiç önemli değil. Ama ağzından çıkan bir yanlış ifadeyi düzeltmek için Adanalı insanların parasını harcamaya da Sayın Karalar’ın hiç ama hiç hakkı yok.

Durduk yere İstanbul’a gitmek zorunda kaldı. Zaman kaybetti, masraf edip İstanbul’a uçtu. Belki Habertürk’e bu yayın için para verilecek. Onu ancak faturayı gelecek yıl denetim komisyonu raporlarında görebiliriz.

Bütün bunlar Adanalının cebinden çıkmadı mı?

Gerçekleri kimse yazmayabilir. Lakin bu şehirde bizim yazdıklarımızı okuyarak bize de hak veren çıkar.

Düşüncelerimize katılanlara da katılmayanlara da peşinen teşekkür edelim. Bakalım bu tur atlama işi nereye kadar gidip dayanacak?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları