09 Nisan 2024 - Salı

YATAN YATANA

özcan aladağ yatan

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
20 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İnsanların önünden de gidilmiyor, arkasından da. Hatta yanlarında hiç yürünemez oldu...

Akla kara birbirine karıştı, her yer gri oldu…

Yerel seçimlerde parti ve birey olarak siyasetçilerin kimlere nasıl söz verip sonrasında kimlerle birlikte yol yürüdüklerini görünce bunu kendi adıma ‘yatan yatana’ diyerek yorumluyorum. Seçimlerde kim kime yattı? Sorusunun yanıtını arayacak olursak ‘birbirine yatmayan kalmadı’ diyerek ifade edersek sanırım yanlışlık yapmamış oluruz.

Adana seçimlerinden kimlerin kimlere yattığını benim kadar kıymetli okuyucularımda yaşayarak gördüler ve benden de iyi biliyorlar hadisenin özünü. Bu nedenle birilerine yatanların varlığını ancak seçim sonuçlarına bakınca anlıyorsunuz. Ya da siyasetçilerin bu yatmasını gerektiren hadiselere yönelik video görüntüleri ortaya çıkınca görerek ikna oluyorsunuz.

Hoş, kimin kime yattığının hesabını yapacak değilim. Yatan almıştır karşılığını, yatıran ise ya karşılığını almıştır, ya da alamamıştır!

Gelelim DEM Partisi’ne…

DEM Parti’sinin Eşbaşkanı dâhil tüm yetkilileri gazetemizi ziyaret ettikleri ortamda Sayın Zeydan Karalar’ın bir önceki seçim döneminden sonra yani ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendi partilerinin tabiri caizse ‘çırak’ çıktıklarını ortaya koyarak tabanın CHP’ye yönelik tepkilerini örnekleriyle ortaya koymuşlardır.

Bu konuşmaları duyunca ‘Sanırım bu kez DEM ile CHP’nin en azından Adana’da yolları ayrılacak’ yorumunda bulunmuştuk.

Yine 31 Mart yerel seçimleri öncesinde DEM Partisi’nin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarının gazetemizi ziyaretleri sırasında kullandığı ‘Seçimlerde yüzde 10 oyunuz var. Seyhan’da seçimi kazanıyoruz. Adana genelinde de yüzde 10 oyu alıyoruz. Yüreğir, Karataş ve Ceyhan’da ise bir sonraki seçim için ümitlenme adına çok güzel oylar alacağız’ ifadelerini duymuştuk. Elbette bu ifadeler haber değeri taşıyordu. Biz de onu yaparak konuyu gazetemizin sütunlarına taşıdık.

Lakin 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarının belli olduğu akşamı gördük ki, DEM Parti Adana’da yüzde 10 oy barajına daha yaklaşamadı. Seyhan’da seçim kazanamadı. Yüreğir, Karataş ve Ceyhan için gelecek ümidi resmen yok oldu!

Bütün bunlar masumane bir şekilde DEM seçmeninin kendi isteği ile mi gerçekleşti? Yani çıkan seçim sonuçları DEM seçmeninin kararı mı?

DEM’de politika yapanlara göre ‘evet seçmen karar verdi’ bu sonuçların çıkmasına…

Lakin bana göre DEM seçmeni değil, DEM ile anlaşanlar ve DEM adına anlaşmada bulunanlar buna karar verdi.

Yani DEM Parti, CHP’nin önünü açtı. Bir adet CHP’ye yattı!

Ben böyle yorumluyorum olup biteni…

Bilgimin olduğu bu yatma olayında kim kimden ne kadar faydalandı? Veya faydalanacak? Hangi vaatler verildi? Kim nerede kimle bir araya geldi? Nasıl halaylar çekildi? Bütün bu ayrıntılara takılmayacağım ama Adana’da DEM Parti resmen CHP’nin yerel seçimleri kazanması adına üzerlerine düşen görevi yaptı!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları