08 Kasım 2022 - Salı

ADANA TİCARET ODASI'NDA YENİ DÖNEM

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
143 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Oda başkanı olarak görev yaptığı dönemde oldukça fazla sıkıntı çeken Atilla Menevşe’nin yeniden aday olmayarak yarışlardan çekilmesinden sonra başkanlık görevine Yücel Bayram getirildi.

Seçimler sonrasında yapılan itirazlarda neticelendi ve sizin anlayacağınız seçimler tescil edilip itirazlar ret edilmiş oldu.

Bu karardan sonra Yücel Bayram ATO Başkanı olarak tescillendi ama yönetimde Bayram azınlığa düştü. Pazartesi günü başkanvekili ile muhasip üyelikler için seçim yapılacak. Bu seçimlerde de Mehmet Şahbaz ekibinin önereceği ismin bu görevlere getirilmesi bekleniliyor.

Seçime ait değerlendirmeleri bu şekilde yaptıktan sonra Adana Ticaret Odası’ndan yeni dönemde beklenilenlere değinmek istiyorum. Elbette tespit olarak ortaya koyacağımız bu değerlendirme dışarıdan bir gözlemci olarak gördüğümüz ve tanıklık ettiğimiz eksikliklerden kaynaklı değerlendirmeler olacaktır.

Değerlendirmelere katılanlar olur, katılmayanlar olur. Önemli olan yönetimi elinde tutan isimlerin bu değerlendirmeye katılması ve kucaklama anlamında bu eksiklikleri gidermesidir. Bizim gayretimizde bu yöndedir.

Öncelikle başkanlık görevine seçilen Yücel Bayram’ın yönetimde yetersiz olmasına rağmen çalışıp çalışamayacağına bakmak lazım. Yani yönetim ile başkan ters düşecek noktaya gelecek midir? Bize göre gelmemesi gerekir. Bakalım bunu nasıl becerecekler…

Ticaret odasının yönetiminin kentle barışık, yönetim anlayışı ile kentte kendini htirecek noktada olması gerekir. Aşırı masraflar ile gözle görülecek şekilde birilerini ön plana çıkaracak hizmetlerde katılımcı olarak ATO’nun parasının harcanmasına göz yumulmasın istenmelidir.

Üyelerine hizmet üretmesi gerekir. Milyarlarca parası olan bir odanın etkisiz eleman gibi bir kenarda durmaması gerekir. Sanayi odasının yetkililerinin ATO üzerinde etkin olması görüntüsünden uzaklaşılması gerekir.

Özellikle görevlendirme ve yurt dışı gezilerinde adil olunması gerekir. ATO kaynaklarından belirli kesimlerin faydalanmasına izin verilmemelidir.

Harcama kalemlerinde tasarrufa gidilmeli, gereksiz masraflardan kaçınılmalıdır. Alınacak bir karardan önce üyelerine ‘bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ diyerek sorulmalı, ATO’ya parayı temin eden üyelerinde kendilerini ATO’ya karşı sorumlu hmesini, onlarında adam yerine konuldukları hissini yaşamaları sağlanmalıdır.

Yücel Bayram’ın özellikle aday olduğu gün seçimlerden sonra konuşacağını söylediği o çok şeyleri söyleme zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu kentin basın kuruluşları ile olan mesafesini kapatması gerekiyor Sayın Bayram’ın…

ATO’yu sadece para lazım olduğunda işin içine katan kent yöneticilerine karşı da iyi bir duruş sergileyerek hareket etmeleri, ATO’nun parasını her daim kent yöneticilerinin emrine amade etmemelidir.

Yücel Bayram bunları başarabilir mi?

Bu yönetim oranı ile zor gibi gözüküyor ama yine de geçmiş yıllardaki tutum ve davranışı ile bunun altından kalkabilecek gibi gözüktüğüne inanıyorum. Kendisine de başarılar diliyorum. En kısa zamanda daha konuşacak çok şeyin olduğunu söylediği ve dikkat çektiği konuları konuşabilmek adına kamuoyunun önüne çıkmasını da kendisinden hassaten rica ediyorum.

Bir ricam daha olsun Sayın Bayram’dan. Adana’nın sorunlarını, ticaret erbaplarının sorunlarını Hükümetten çekinmeden çıkıp konuşabilmeliler, hatta gerekirse hak arama adına dik duruş sergileyebilmelidirler. Yani politik davranmadan ATO yöneticiliği yapmalıdırlar.

Bekleyip görelim diyorum ve Bayram’a yeniden başarılar diliyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları