13 Nisan 2023 - Perşembe

HESAP ADAMI ZEYDAN BEY!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 6 dk.
101 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, hesap adamıdır. Bunu ben söylemiyorum. Kendisi her zeminde dile getiriyor.

Belirli dönemlerde ‘mali disiplin’ uygulamasına başvuran Zeydan Karalar beyin belediyesinin bir kuruşunu heba etmediğine dair açıklamalarını çoğu kez haber olarak okuyucularımıza duyurmuşuzdur.

Bugün gelinen noktada hesap adamı olan Sayın Karalar’ın belediyesinin 2022 yılı denetimlerini yapan komisyonun Başkanı Abdullah Avcı’nın kamuoyuna yaptığı açıklamayı duyunca inanın aklım almadı bu tezatlığı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarını incelemiş denetim komisyonu. Sadece belediyenin hesapları denetime tabi. Belediye bünyesindeki şirket konumundaki BİT’lerin hesapları denetlenemiyor. Eğer denetlenmiş olsa hangi gerçekler ortaya çıkar artık varın siz hesabı yapın.

Denetim Komisyonu Başkanı Abdullah Avcı, belediye kasasından yerel televizyonlara 1 milyon 215 bin lira paranın ödendiğini ve bu rakamın 637 bin 200 lirasının KOZA TV’ye yapıldığını açıkladı.

KOZA TV, bilindiği üzere bir şahsın malı olarak gözüküyor. Lakin tüm Adana halkı ve kamuoyu biliyor ki, bu televizyon Sayın Zeydan Karalar’ın televizyonu. Her ne kadar evrak üzerinde olmasa da işin arka planında televizyon Zeydan Beyin televizyonu.

Bir belediye başkanı, lafa söze maruz kalacağını düşünerek sahibi olduğu televizyona kaynak aktarmamalı! KOZA TV haricinde hangi kanallara kaç lira ödediğinin ayrıntısına girmiyorum. Burası da ayrı bir muamma.

Zeydan Bey, Soner Çetin’i örnek almalıydı bence. Soner Çetin’in de yerel televizyonu vardı. İsmi Çukurova TV. Soner Çetin’in belediyesinden Çukurova TV’ye bir kuruş ödeme yapılmadı. Zeydan Bey, Soner Çetin’i örnek alsaydı bugün bu yazılara, bu denetim sonuçlarında ortaya çıkan yanlışlara maruz kalmazdı.

Zeydan Beyin yaptığı hatayı zamanında Aytaç Durak’ta yapmıştı. O tarihte Durak Ailesine ait olan Çukurova TV’ye de bu anlamda kaynaklar aktarılmıştı.

Sonuçta kime ne oldu? Kimseye bir şey olmadı.

Halk TV, Adana’yı ve Zeydan Beyi çok sever ya! Sürekli Adana’ya gelip program yapar. Sevecek tabi… Halk TV’ye 527 bin lira kaynak temin edilmiş!

Yaygın televizyonlara 843 bin lira, Habertürk TV’ye de 102 bin 600 lira kaynak temin edilmiş.

Bu konu mecliste rapor olarak okunduğunda Sayın Karalar ‘Yerel basına destek vermek gerekir. Biz zaten veriyoruz. Belediye meclis kararlarını gazetelerde yayınlatıyoruz’ diyebildi.

Arkası gelmedi getirilen eleştiriye. Ne KOZA TV’ye, ne Halk TV’ye ve diğer televizyonlara yorum yapabildi, açıklamada bulunabildi.

Yerel gazetelere vermiş olduğu aylık meclis kararlarını yayınlatma bedeli 3 bin lira. Bu rakam da Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelere verildiği için yüzde 15 komisyonu da düştüğünüzde yerel gazetelere getirdiği desteği varın siz hesap edin.

Elbette destek verme zorunluluğu yok yerel gazetelere! Yerel gazetelere de yapma bu desteğini Sayın Karalar, kendinizi medyaya taşıyan diğer televizyonlara da bu kaynağı aktarma.

Hoş, verdiğiniz para halkın parası. Halktan toplayarak götürüp ekranına çıktığınız kuruluşlara veriyorsunuz. Denetim komisyonu da size ‘Adil olun’ diyor. Yereli düşünün diyor.

Tıpkı açtığınız ihaleleri Adana dışındaki müteahhitlere verme yerine Adanalı müteahhitlere vererek bu şehrin parasını Adana’da bırakın dedikleri gibi.

Şöyle bir bakıyorum da, mecliste gündeme gelen bu konuyu bizim kendi meslektaşlarımızda görmezlikten, duymazlıktan geliyorlar. Herkesin bir hesabı var. Tıpkı meslekle ilgili örgüt konumundaki derneklerin ve cemiyetlerin duymazlıktan, görmezlikten geldiği gibi.

Hesap uzmanımız Sayın Karalar’a bir tavsiyede bulunarak yazıma nokta koymak istiyorum.

‘Sayın başkan, her şeyi ben bilirim diyorsunuz ama inanın bana her şeyi siz bilmiyorsunuz. Böyle hatalar, yanlışlar, haksızlıklar yapıyorsunuz sonuçta. Sizin için söylüyorum bence gelin bu huyunuzdan vazgeçin…’

Son meclis oturumunda Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirip ilk turda Cumhur İttifakı’da, Millet İttifakı’da işi bitiremez. Bu iş ikinci tura kalır’ diyerek iyi bir anketçi olduğunuzu da ortaya koydunuz.

Velev ki, tespitleriniz doğru.

Ama bugün bu seçim ortamında Millet İttifakı’na mensup bir belediye başkanı olarak iddialı olmanız gerekir. Siyaset yapıyorsunuz ya…

Kemal Kılıçdaroğlu bu sözlerinizi duyunca ne tepki verdi? Onu da merak ediyorum.

Sözün özü, adil olun. Pandemi, deprem dönemleri gibi olağanüstü dönemlerde yerel basına verdiğiniz destek (abone olma yasağının gelmesi de dahildir bu ifademe) eğer bizim ağzımıza yüzümüze de çok diyerek küçümseyerek hareket ediyorsanız, gelin bundan da vazgeçin.

Size KOZA, HALK, HABERTÜRK, FOX TV gibi kanallar yeter…

Biz yereliz! Ama size o kuruluşlar oy vermiyor, bu Adanalı ve halk veriyor. Biz veriyoruz.

Sanırım meramımızı anlatabildik…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları