17 Ocak 2022 - Pazartesi

BENCE AKGEDİK YANLIŞ YAPTI!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
186 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana için hep ilginç bir şehir derim. Bunu söylerken de ilginç olan özelliği de yazarak neden bu hale geldiğine dair tespitlerimi de okuyucularımla paylaşırım.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin Adana Büyükşehir Belediye Meclis kürsüsünden ‘Belediye meclisinin komisyonlara sevk ettiği maddeler eğer zengin, rant peşinde koşanların gündem maddesi ise hiç bekletilmeden görüşülüp karara bağlanır. Benim belediyemin talebi ise 1 yıldır meclis komisyonunda bekletiliyor’ sözleri üzerinden Adana’nın ilginç bir şehir olduğunu buradan anlatmaya, izah etmeye çalışacağım.

Bu bir iddia elbette. İddiada bulunken söyledikleri sözlerin maksadını aşıp aşmadığı, hakaret içerip içermediği ise meclis üyelerinin vereceği bir karar. Nitekim bu konuda da tepkiler yükseldi ve gerekli yanıt meclis kürsüsünden verildi.

İmamoğlu Belediye Başkanı kendisine verilen yanıttan sonra toplanan meclis oturumunda söz isteyerek neden bu sözleri söylediğini belgeleriyle ortaya koyacaktı sanırım. Sanırım diyorum, çünkü söz istedi ve elindeki dosyalar ile kürsüye doğru yöneldi.

Lakin söz verilmedi.

Sözü vermeyen Aladağ Belediye Başkanı ve aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1.Meclis Başkanvekili…

Gerekçesi ise ‘bugünkü oturumda gündem dışı söz vermeyeceğim’ şeklinde oldu.

Doğru mu bu tavır?

Bana göre asla doğru değil. İthamda bulunan kişinin söz hakkını kullanması kadar doğal ne olabilir. Bence Mustafa Akgedik’in söz hakkını vermesi gerekirdi İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’ye.

Aynı şekilde söz hakkı vermeme hadisesi Mustafa Akgedik’in başına gelse ne düşünür? Diyelim ki oturumu Zeydan Karalar Bey yönetiyor. Ve söz hakkı vermiyor…

Bence Akgedik’in bu tavrı doğru olmadı. Elbette bu görüşüme başta Akgedik olmak üzere bazı meclis üyelerimiz katılmayacaklardır. Lakin ben böyle düşünüyorum. Kişinin eğer yanlışı olmuş ise ki bana göre Kasım Karaköse’nin ifadeleri de yani seçtiği sözcüklerde doğru değildi. En azından söz hakkı almış olsaydı çıkardı meclis kürsüsünden özür bile dileyebilirdi. Belki de özür dileyecekti.

Yanlışa yanlış ile cevap verilmiş gibi oldu Sayın Akgedik’in oturumdaki söz hakkı vermeme tavrı…

Şunu da biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde görüşülüp komisyonlara sevk edilen her gündem maddesi öyle bir ayda, iki ayda çıkıyor da değil.

Alın size bir örnek. Recai Mercimek Beyin meclis gündemine getirip meclisten komisyonlara sevk edilen ‘Yerel basına destek amaçlı belediye meclis kararların yerel gazetelerde yayınlanarak kamuoyuna duyurulması’ hususundaki öneri mecliste 1 yıla yakın zaman bekledi.

Bekleme gerekçesi de idarenin ve Zeydan Karalar’ın önceleri bu öneriye sıcak bakmayarak ‘ekonomik gücümüz yok’ diye gerekçe koymalarıydı.

Bir yıla yakın süre içinde komisyonlarda bekletilen bu maddenin neden görüşülüp karara bağlanmadığı konusunda biz basın kuruluşları olayın üzerine gidince eksik olmasınlar belediye meclis üyeleri komisyonda maddeyi oylayarak meclise getirdiler ve madde oylanıp kabul edilmiş oldu.

Demem odur ki, bazen böyle maddeler meclis komisyonlarda 1 yıla yakın bekletiliyor…

Bu bir gerçek…

Lakin İmamoğlu Belediyesi’nin takip ettiği şehirdeki oto galericilerin bir araya toplanmasına yönelik site kurulmasını içeren gündem maddesinin bekletilmesinin sebebi eksik evrak olarak gösteriliyor. Buna da diyecek sözümüz olamaz, işlev açısından…

Sonuç itibariyle Mustafa Akgedik’in kendisi gibi belediye başkanı olan Kasım Karaköse’ye söz hakkı vermemesi şık olmadı. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Salı günü meclis oturumda bakalım Kasım Karaköse söz hakkı verilir ise neler söyleyecek? Onu da izleyerek göreceğiz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları