12 Aralık 2021 - Pazar

ADANALILAR BAŞKANLAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
189 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Son iki gündür Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı için yaşanan gelişmeleri, aday olmayı düşünen belediye başkanlarının duruşunu, istek ve beklentilerini, yarıştaki son durumlarını ortaya koymaya yönelik kaleme aldığım yazımdan sonra gelen tepkileri, Adanalıların yaklaşımlarını bugün sizlere aktarmak istiyorum.

Özellikle belediye başkanlığı görevine devam edip bugün ilçelerinde yöneticilik yapan isimlere yakın olan siyasetçilerden, sevenlerinden gelen tepkiler “Bizim başkan Büyükşehir koltuğuna yakışır” tarzından oldu. Neden yakışacağını da kendilerine göre izah etmeye çalışıp bana aktarma ihtiyacı duydular.

Parti açısından bakarak belediye başkanlığı yarışının ne şekilde gelişmesi gerektiğini kendilerince yorumlayan arkadaşları dinlemek zorunda kaldım.

Belediye başkanları ile belirli dönemlerde problem yaşayanlardan ise ‘kesinlikle belediye başkanı olmamalı’ tarzından eleştiriler alarak bana izah etmeye çalıştıkları ifadelere yanıtlar verme ihtiyacı duydum.

Bu arada yerel anlamda siyasette var olduğunu düşünüp yazıma konu ettiğim isimlerin tamamına tepki gösterenlerde olmadı değil doğrusu…

“Adana bu siyasetçilere mi kaldı?” sorusunu sorarak kızgınlıklarını ifade eden okuyucularımla da karşılaştığımı belirtebilirim.  Bu destek, eleştiri ve mizah açısından da bir o kadar güzel cümlelerle yazıya tepki veren tüm dostlara ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim.

Memlekette ekonomik koşullar altında sıkıntı yaşayan yurttaş, siyasetçilere oldukça kızgın. Hatta daha ileriye götürebilirim, kendilerinin seçim dönemlerinde akıllarına düştüklerinden hareketle ‘şimdi hesap sorma dönemi bize geçecek. O vakit biz bakın nasıl hesap soracağız’ yaklaşımındalar.

Büyükşehir Belediyesi’nin rutin hizmetlerinin dışında gerçekleştiremediği ve bir türlü ayaklarını yere bastırtamadığı hizmetler konusunu fazlaca irdelemeye kalktığımızda ‘gelin çok iyi biliyorsanız siz yönetin’ tarzından bir yaklaşımla karşılaşıyoruz.

Bizim görevimiz belediyeyi yönetmek olsaydı o görevlerden birisine talip olurduk. Bizim görevimiz dışarıdan bir gözlemci olarak, şehrin yerel dinamiklerini elinde tutan bir gazeteci olarak olup bitenleri halkımıza aktarmak, gördüklerimizin üzerinden de yorum yaparak gelişmelerin olumlu yönleriyle halka yansımasını temin etmeye katkı koymaktır.

Bazen 3 maymunu oynamamız isteniyor ama onu yapmak o kadar zor ki beceremiyoruz!

Sözün özüne gelecek olursak, 2022 yılı yeni bir yıl olacak. Yerel seçimlere 2 yıl gibi bir sürenin kaldığını da düşünecek olursak belediye başkanları ve aday olmayı düşünen isimler için çetin geçecek 2022 yılı…

O açıdan siyaset kazanının altına odunlar atılmaya başlanıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı bu dönem çok değişik, alışagelmişin dışında gelişmelere sahne olacak. Tüm adaylar, aday olmayı düşünenler buna hazırlıklı olsun.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları