21 Ekim 2022 - Cuma

ATO seçimlerinde şifreli oy mu kullanıldı mı ?

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
121 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

 

Adana Ticaret Odası’nın seçimleri kentte yaşanan oda seçimleri arasında en renkli geçen seçim olmuştu. Ortaya çıkan sonucu siyasi anlamda değerlendirebileceğimiz gibi hizmet anlamında da değerlendirdiğimizde önceki yıllardan farklı bir yönetim tarzının ortaya çıkacağını düşünerek bu istikamette yorumlarımızı yapmıştık.

Seçimler yapıldı ama bir türlü sular durulmadı Adana Ticaret Odası’nda.

Şimdi de şifreli oy kullanıldığı iddiaları aldı başını gidiyor. Seçimlere de bu istikamette itirazlar yapıldı.

Seçim sonuçları açıklandığında 1 oy farkla Yücel Bayram seçimleri kazandı. Mehmet Şahbaz ise bir oy ile seçim kaybetti.

Lakin Mehmet Şahbaz, seçim sonuçlarına itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’na kadar giderek bu itirazının arkasında durmayı düşünüyor Mehmet Şahbaz.

Yüksek Seçim Kurulu yapacağı incelemede Adana’da şifreli ve usulsüz oy kullanıldığı iddiaları kanaatine varırsa Antalya gibi Adana’da da seçimin kazananı değişebilir.    

Hatırlayın,  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Ali Bahar 58 oy ile kaybetmiş Davut Çetin 59 oy ile kazanmıştı. Ali Bahar, YSK’ya başvurdu ve YSK Davut Çetin’in 59 oyunun 56’sını iptal etti ve Ali Bahar seçimi kazanmıştı.

Adana’da bunlar yaşanabilir mi? Bunun kararını YSK verecek. Hep birlikte oturup gelişmeleri izleyeceğiz…

Gelelim şok iddialara…

Adana Ticaret Odası seçimlerinde bazı üyelere “Yedeklerdeki şu isimleri çizip şu isimleri yazacaksın” şeklinde şifreli oy kullandırıldığı iddialar arasında.

Ayrıca Şaban Baş’ın üyeliğinin düşmesine rağmen kullandığı oyun geçersiz olduğu da itirazlar arasında.

Yedek listenin en sonundaki kişinin isminin 19 defa çizilmesi  ‘şifreli oy kullanma’ girişimi mi? 

Bu kişilerin isimlerini kimler neden sildirdi? 

Yönetime girecek birinci yedek üyenin ismi 2 defa çizilirken en sondaki yedek üyenin 19 defa isminin çizilmesi neyin anlamı? Çünkü herkes en baştaki yedeğin ismini silip kendisi üst sıralara çıkmak istemiz mi?

Şimdi bu kamuoyunda ortalıkta gezen iddiaları Yüksek Seçim Kurulu araştırmasını yaparak nihai kararı verecek. YSK’nın kararı kesin olduğu içinde ATO’nun yetkilileri Ankara’nın yolunu aşındırmak zorunda kalacak.

Bir seçimi bile beceremedik vallahi… Ortaya çıkan sonuçlara bakacak olursanız bunu söylemek durumundayım. Böyle şok iddiaların netleşmesi gerekir.

Biz iddiaları dile getirip sonuçlarını da beklediğimizi belirtelim ve seçimlerin ATO’ya hangi yönden zarar vereceğini de merak ettiğimizi söylemiş olalım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları