09 Mart 2024 - Cumartesi

PROJE TANITIMI DÜZENSİZLİĞİ

PROJE

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
141 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Seçim öncesinde ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları olan siyasiler, hazırlıksız yakalanmalarının sonucu bugüne kadar açıklayamadıkları projelerini gecikmeli olarak tamamlayarak seçmenin huzuruna çıkmaya başladılar.

Projelerinin içeriğini başka bir zaman oturup tartışabiliriz. Bugün ben siz kıymetli okuyucularıma belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantılarının düzensizliğinden bahsedeceğim.

Projelerinin kamuoyu ile paylaşılmasına aracılık edecek kurum basın kuruluşlarıdır. Dolayısıyla bu proje tanıtım toplantılarına (lansman) basın mensuplarının davet edilmesi gerekiyor.

Siyasetçiler tanıtım toplantılarını otel salonlarında yapmayı tercih ediyorlar. O da ne!

Otelin salonunda kimi ararsanız yer almış! Partinin halay çekip göbek atanlarından tutun, slogan atanlarına varana değin proje  tanıtım toplantısına davet ettikleri siyasi figürler yüzünden inanın toplantı bir adet mahalle düğününe dönmüş vaziyette!

Bir yandan insanı sağır edercesine açılan müzik, diğer yanda liderlerine alkış tutan amigolar!

Bu kadar insanı buraya çağırmanın anlamı nedir? Ne geçiyor ellerine bu kalabalığı buraya toplamakla?

Anlamış değilim. Kendileri de anlamış değiller. Her gün gördükleri ve her gördükleri yerde öptükleri isimlerle proje tanıtım toplantısında bir kez daha öpüşen adaylar, projelerini tanıtmak yerine bence şov yapar bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oluyorlar.

Tüm adaylar genelde bunu yapıyor. Bu alışkanlığı kim başlatmış ise yanlış yapmış durumda.

Kendi adıma bu düzensizlikten rahatsızlık duyarak tepkimi de veren bir gazeteci oldum. Sanırım kendi adıma yanlış yapmadım. Başkalarını bilemem…

Salonda sandalye kavgası, kahvaltılık aperatif alma kavgası, çay içme kavgası…

Bütün bunlar siyasetçilere ve organizeyi gerçekleştirenlere hiç yakışmıyor.

Aksini savunan var ise ki vardır. Olmasa bu toplantıların böyle görüntüler altında gerçekleşmesini istemezlerdi. Aksini savunanlara da bir çift sözüm olsun.

“Taşıma insan ile seçim kazanılmaz!’

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları