07 Mart 2022 - Pazartesi

İYİ PARTİ'DEKİ HAREKETLİLİK

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
154 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Millet İttifakı’nın CHP’den sonraki ikinci büyük partisi konumunda olan İYİ Parti’de önemli hareketlilikler kendisini göstermeye başladı.

Bu hareketlilik görebildiğim kadarıyla iki ayrı konu üzerinde yoğunlaşıyor. Birincisi mevcut İYİ Parti’deki belediye meclis üyelerinin Millet İttifakı’na yönelik belediyelerden duydukları rahatsızlıkları dile getirip tepki göstermeleridir. İkincisi ise zamanında veya erken yapılacak olan seçimlerde aday olmayı düşünen İYİ Partililerin Ankara’yı ayakyolu etmeleridir.

Önce şu belediye meclis üyelerinin duydukları rahatsızlığa değinelim istiyorum. İYİ Parti’den belediye meclis üyesi olarak seçilip görev yapan isimler, Millet İttifakı’nın elinde bulunan Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki kendilerine yönelik gösterilen yakınlıktan rahatsızlık duyuyorlar.

Bu rahatsızlığı da dile getirmeye başladılar. Küçük bir işi dahi yaptıramadıklarını, götürdükleri tekliflerin göz ardı edildiğini, belediye başkanlarının tavırlarından dolayı da huzursuz olduklarını beyan etmeye başladılar. Meclis üyeleri bu tepkilerini il başkanına iletiyorlar ancak il başkanının konuya müdahil olmadığından dolayı da ayrıca huzursuzluklarının arttığını belirtiyorlar.

Bu huzursuzluk böyle devam eder mi? Konuya müdahil olunmaz ise edecek gibi gözüküyor. Zeydan Karalar, Akif Akay ve Soner Çetin Beylerin bu rahatsızlıkları dikkate alarak İYİ Partili belediye meclis üyeleriyle bir toplantı yapmaları gerekiyor. Yaparlar mı?

Orasını kendileri bilirler. Çünkü gidişat hiç ama hiç iyiye doğru gitmiyor.

İkinci hareketlilik konusu da milletvekili adayı olmak için kendisini hazırlayanlar ile yerel seçimlerde adaylık düşünenlerin Ankara’ya taşınması…

Genel merkeze giden her İYİ Partiliye genel merkez yöneticileri ‘aday adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Şehrinize dönerek şimdiden çalışmaya başlayın’ uyarısını yaparak aday olmayı düşünenleri de böylelikle tanımış oluyorlar.

Bu arada İYİ Parti’nin genel merkez bazında kurultay yapıldığında önemli değişiklikleri gideceği duyumları da parti tabanına yansımış vaziyette. Dolayısıyla bugün genel merkeze ulaşan aday olmayı düşünen isimler, yapılacak kurultay sonrasında bugün ziyaret ettikleri yöneticilerin yarın o koltuklarından düşebileceklerini de hesaba katmıyor değiller!

İYİ Parti’de bu anlamda bir hareketliliğin olması partinin dinamik olmasının işareti bana göre. Lakin yerel anlamda yaşanan sıkıntıların da görmezlikten gelinmesi partinin kan kaybetmesine neden olabilir.

Öyle ki tepkilerini artık yüksek sesten dile getiren belediye meclis üyeleri meclisteki grup başkanvekillerini değiştirmek için oylama dahi yaparak değişikliğe gitmişler. Hatta bu değişiklik sonrasında koltuklarını kaybedenlere ikinci bir şans vererek ‘artık kendinize gelin, yoksa sizi bu görevden alırız’ diyerek de tepkilerini dışa vurmuşlar.

Yani sizin anlayacağınız İYİ Parti iyiden iyiye kaynıyor. İl Başkanının da konudan haberdar olmasına karşın sessiz kalmasını da meclis üyeleri ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyerek yorumlayıp il başkanına karşı da eylem hazırlığı içine girdiler.

Benden hatırlatması…

Düzelme noktasında nasıl bir gelişme yaşanacak? Onu da Mart ayındaki meclis oturumlarında belediye meclis üyelerinin tavırlarından öğreneceğiz diyorum.

Umarım sıkıntıyı kısa zamanda aşarlar. Sıkıntıyı da basit olarak görenlere küçük bir uyarımız olsun. Bu tepkiler ve uyarılar hiç ama hiç basit tepkiler değil. Dikkate alsanız iyi edersiniz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları