08 Kasım 2022 - Salı

SEVENLER KADAR SEVMEYENLER OLURSA

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
150 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Makamınız ne olursa olsun sizi sevende olur, sevmeyende olur. Herkesin sizi sevmesini beklemeyin. Önemli olan sizi sevmeyenin kalbini kazanmaktır.

Politikacı iseniz herkesten oy alabilmek adına sizi sevmeyenleri yanınıza çekmek zorundasınız. Bıçak sırtı gibi bir durumda olup kazanıp veya kazanmamanın hesabını yapar bir ortamda iseniz, herkesi kucaklamak zorundasınız. Herkesin sevgisini kazanmak durumundasınız.

Adana’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları oldukça renkli geçti. Bayram kutlamasını renklendiren, insanların coşkusuna vesile olanlara yani emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Adana’da 2 isim konser verdi. Biri Aleyna Tilki, diğeri ise Haluk Levent’ti.

Aleyna Tilki’yi Adana’ya davet eden isim Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dı. Aylar öncesinde bu daveti sosyal medya hesabından yaptı. Aylar öncesinde Aleyna Tilki’yi Adana’ya davet etmesinin gerekçesi, o tarihte sahne alan sanatçılara getirilen yasaklara tepkiydi.

Aleyna Tilki’nin Adana’da konser vermesine Sayın Zeydan Karalar karar verirken, siyaseten tepki göstermenin vesilesi olarak böyle bir kararı almıştı. Ben buradan baktığımda aylar öncesinde Aleyna Tilki’nin konser vereceğinin duyurusunu o tarihteki yasaklar gündeme gelince dile getirip bunu kullanmak istedi!

Hüseyin Sözlü döneminde Aleyna Tilki Adana’da sahne aldığında o tarihte aynı tepkiyi gösterip ‘Bulu bula bu sanatçıyı mı buldunuz?’ sorusunu yöneltmiştim. Bu ifadeyi kullanırken Aleyna Tilki’nin Türk gençlerine rol model olamayacağına inanıp tepki vermiştim.

Hoş bizim sesimizi kimse duymadı, dikkate almadı o tarihte. Sayın Hüseyin Sözlü, Tilki’yi Adana’ya getirip konser verdirdi. Konserde olay çıktı. Amacına ulaşmayan bir konser olarak kayıtlara geçti.

Bugün Hüseyin Sözlü’nün önceki yıllarda Adana’ya getirip konser verdirdiği Aleyna Tilki’ye Sayın Zeydan Karalar kucak açtı. Adana’da sahne almasını sağladı.

Doğru mu yaptı?

Bana göre yanlış yaptı. Aleyna Tilki’nin konserini benim gibi doğru bulmayanları bir adet yok saydı. Tilki’yi sevenlerle veya kendisini sevenlerle buluşturdu.

Yapacak bir şey yok. Kızcağız geldi, sahne aldı. Paraları da alıp döndü.

Paraları alıp döndü derken merak ediyorum. Aleyna Tilki’ye kaç lira ödendi? Bilmek hakkımız olsa gerekir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta CHP’li belediyelerin şeffaf olduklarını söylüyor. Madem şeffaflık var, Aleyna Tilki’ye hangi kalemden kaç lira ödendiğini kamuoyuna açıklarsalar mutlu olurum. Verilen o ücret içinde bir Adanalı olarak benim de hakkımın olduğunu düşünüyorum.

Sayın Karalar konserde bir konuşma yaparak “Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyerek sanatın önemine vurgu yapmıştır. Sanatçılarımızın konserlerini iptal etmek bu düşünceye uygun değildir.” ifadelerini kullanıyor.

Bakın Haluk Levent için bir tek tepki göstermiyorum. Ama bu Aleyna Tilki konusundaki ısrarı bir türlü anlamış değilim. İnat uğruna bu kadar paranın verilmesini de doğru bulmuyorum.

Yetki Sayın Karalar’ın kendisinde. Kararı da kendisi veriyor elbette. Bizim de eleştiri hakkımız olduğunu bilmesini isteyerek Aleyna Tilki’nin Türk gençliğine rol model olamayacak kadar kamuoyuna uzak bir isim olduğunu belirterek yazıma nokta koymak istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları