11 Aralık 2021 - Cumartesi

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞI İÇİN KÖŞE TUTMACA (2)

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
259 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün kaleme aldığım yazımda Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına talip olan isimlerden ve genel görünümden bahsedip kendimce bazı bilgileri okuyucularımla paylaşmıştım.

Bugün ise sizlere Büyükşehir Belediyesi’ndeki son gelişmelerden bahsedip İYİ Parti ve HDP’nin belediye hakkındaki görüşlerini dile getirip son bilgileri aktarmak istiyorum.

CHP’nin 25 yıl sonra Adana’da yerel iktidarı yakalamasından sonra umutların arttığı CHP’de derin bir üzüntü hâkim bugünlerde. 3 yıl gibi uzun bir süreyi geride bırakacak neredeyse belediye yönetimi.

Mali disiplin, zararın önüne geçme, para yokluğu, bize enkaz bıraktılar cihetinden usulsüzlükler gibi bazı temel dayanaklar ile 3 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor Başkan Zeydan Karalar’ın belediyesi. Bu süre içinde elle tutulur, gözle görülür bir hizmet üretebildiler mi?

Bence ‘hayır’ yanıtı veriler bu soruya. Girne Köprüsü’nün bitirilmesi, Hüseyin Sözlü döneminde yarım kalan bazı ufak tefek işlerin tamamlanması, içme suyu ve  arıtma tesisleri, kreş temel atmaları gibi ufak tefek işler dışında elle tutulur ve zihinlerde kalacak bir tek hizmet olmadı Adana’da.

Bu konuda Sayın Zeydan Karalar, süresinin son iki yılına girerken vites büyüteceğinden bahsediyor ama araç bu vites büyütmede gaz yiyecek mi? Aracın çekiş gücü yeterli olacak mı? Sürücü vites yükseltilince aracı iyi ve düzgün kullanabilecek mi?

Böyle endişelerle giriyoruz 2022 yılına. Yılbaşına sayılı günler var şunun şurasında. Temennilerle dolu bir yılı daha geride bıraktık hizmet anlamında.

Adana’da İYİ Parti, CHP’den beklediğini bulamadı. Bu bir gerçek. Sadece İl Başkanı ve İl Teşkilatına yakın bazı isimler, bireysel olarak Zeydan Karalar üzerinden bazı isimleri yetkili yerlere getirtebildiler. Bazı kişileri işe aldırtabildiler. İYİ Parti’de de adam kayırmacılık söz konusu olduğu için Zeydan Karalar’a oy veren İYİ Partililer yerine İl Başkanına yakın İYİ Partililer işe alındılar Büyükşehir’de.

Böyle de bir durum var ortada.

HDP açısından CHP’ye destek vermek de hayal kırıklığı oluşturdu gibi görünüyor. HDP, yüksek ses tonu ile isteklerini yerine getirme yerine sessiz ve derinden giderek isteklerini yerine getirmeyi tercih ediyor. Seyhan’da belediye başkan yardımcılığı, Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı alarak küçük istekler ile amaçlarına ulaşmış gibi görünseler de tabanı memnun değil CHP’ye destek vermiş olmalarından.

Seçim meydanlarında verilen sözlerin gerçek hayatta amacına ulaşmasının mümkün olmadığını Sayın Zeydan Karalar’ın kendisi de yaşayarak gördü aslında.

Yerel seçimlere 2 yıldan biraz fazla bir süre var. Bu süre içinde partilerin il ve ilçe yönetimleri, milletvekilleri değişecek elbette. Ekiplerin parti içindeki etkinliği de değişmiş olacak. Bu dengeleri de dikkate aldığımızda yeni dönemde Zeydan Karalar Beyin tüm belediye başkan adaylarının kimler olacağına karar vermede birinci derecede etkili olacağını düşünüyorum. Hatta bu dönem milletvekillerinin kimler olması gerektiği yönünde bir de karar verecek kadar yetkinin Sayın Karalar’ın elinde olmasının muhtemel olduğunu düşünenlerdenim.

Örneğin Sayın Karalar’ın yeni dönemde Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin gibi iki ismin yerine yeni isimlerle seçimlere gitme eğiliminde olacağını tahmin ediyorum. Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut konusunda genel merkez bazındaki etkinlikleri nedeniyle fazla ısrarcı olacağını tahmin etmiyorum. Yani milletvekillerinin en az yüzde 50’sinin değişmesine etken edecek kadar güçlü bir eli var Sayın Karalar’ın.

Hal böyle olunca da belediye başkanlarının kimler olması gerektiğini de yine kendisi belirleyecek. Bu kez İYİ Parti ve HDP’nin koşullarının farklı olduğunu görerek, bilerek bu isimleri belirleyecek.

Adana özelinde yeni dönemde Sayın Zeydan Karalar Beyin milletvekili olması adına önerebileceği 2 isimin kim olabileceğini bana sorsanız bugün itibariyle Kadın Kolları İl Başkanı Oya Tekin ile Prof. Dr. Cem Kağan Farsak diyebilirim(!)

Elbette bu iki ismi gündeme getirirken bana göre gerekçelerim var. Onu da ileriki zamanlarda gündeme getirelim diyorum. Bugün biraz soluklanalım ve yarın kaldığımız yerden devam edelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları