23 Ağustos 2023 - Çarşamba

SAĞLIKÇILARDAN MÜDÜR NACAR'A MEKTUP VAR!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
134 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Sağlıkla ilgili haberlere yer vermem nedeniyle önceki gün Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarından Sağlık İl Müdürü Dr. Halil Nacar beye iletmem adına bir mektup aldım.

Mektupta sağlık çalışanları yaşadıkları sıkıntıları bana ileterek bu bilgilerin de İl Müdürü Dr. Halil Nacar’a ulaşmasını istemişlerdi. Ben de bu isteklerin ana başlıklarını sayın il müdürüne iletmiş olayım.

Umarım tez elden bu konularda ciddi anlamda bir çalışma yapılır. Sayın müdürün hassasiyetini çok yakından bildiğim için sıkıntıların da acilen çözüme kavuşturulacağına inanıyorum.

Gelelim sağlık çalışanlarının sıkıntılarına…

İfadeleri aynen dile getirmek istiyorum. Ve mektubun içeriğinde aynen şu cümleler yer alıyor.

“Biliyorsunuz Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ek binası Akkapı’da yer alıyor. Yüreğir Devlet Hastanesi’nin personelleri dönüşümlü olarak Akkapı’da görev yapıyorlar. Hemşire, doktor, temizlik ve güvenlik elemanları, sekreterler bu görev yapanlar.

Polis ve jandarma yok. Çünkü polis özel zırhlı bir kulübe istiyor. Bu Akkapı hastanesinin acil servisi varla yok arasında. Yeterli sayıda personel olmayınca ve yapılacak hizmetler eksik olunca, beline silah takanlar burada sorun çıkarıyor.

Acil var ama travma yok. Dikiş atacak kimse yok. Ortopedi hastaları için alçı odası yok. Kurşunlamadan dolayı hastaneye gelen hastaların aileleri özel araçlarıyla hasta getiriyorlar. Tomografi yok hastanede. Ameliyathane yok. İster istemez hastayı ambulans çağırarak ilgili hastaneye sevk gerekiyor. Sevk yapılana kadar yakınları sıkıntı çıkarıyor.

Akkapı’da hafta içinde dahiliye, çocuk ve kadın doğum uzmanları saat 14.30’a kadar poliklinik yapıyorlar. Onun dışında acil servisi pratisyen hekimler tarafından dönüyor. Dikiş atacak pansumancı yok hastanede.

Muhtar belinde silahla gelip ‘biz sizi koruruz’ diyor!

Geçenlerde B. İsimli bir kişi bilgi işleme kayıt yaptırmak isterken hasta sekreterin kendisini yönlendirmesi ile yanlış yönlendirme yaptığını düşünerek beli silahlı yakınlarıyla çalışanı hastane dışında bekliyor. Sonra araya birileri girip olayı yatıştırıyor.

Temizlik elemanı sayısı az. Cihazlar yok. Vatandaş cihazın yokluğunu anlamıyor. Güvenlik sorunu var. Polis gelmiyor. Bekçi var. O da olaya fazlaca karışmak istemiyor.

Hastanenin su motoru çalınmış. Oldukça ağır olan motor hırsızlığı olayında herkes birbirini suçluyor. Personeller huzursuz. “

Mektuptan kesitler aktardım. Hastanede sorunlar diz boyu. Böyle bir hastaneden verim alınabiliyor mu? Bence alınmıyor. Eksikliklerin giderilmesi gerekir mi? Hem de acil yanından gerekiyor.

Sayın İl Müdürü Dr. Halil Nacar beye bu konuyu iletmiş olalım. İnşallah önlem alır. Biliyorum ki bu eksikliklerden sayın müdür de haberdar. Elçiye zeval olmaz misali biz de sağlıkçıların  sıkıntılarını buradan dile getirip biran önce çözümlenmesine vesile olmuş olalım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları