27 Ekim 2021 - Çarşamba

'YOLU YAPACAĞIZ' SÖZÜ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
250 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Kozan’ın merkezindeki Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki ana caddelerin yaklaşık 2 aydır yapılmadan bozuk bir şekilde beklemesinin verdiği rahatsızlığı dile getirip Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beye çağrıda bulunmuştum.

Bu çağrıdan sonra duyarlı davranış gösteren Sayın Karalar beni arayarak adı geçen mahallelerdeki çalışmalarda ASKİ’nin hizmetinin olduğunu ifade etti ve en kısa zamanda bitirilip buralara asfalt dökümünün gerçekleşeceğini ifade etti.

Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda bu yolları asfaltlayarak Kozanlıları sıkıntıdan kurtarır.

Sayın Karalar, Adana’nın ihtiyaçlarının ve eksikliklerinin her geçen gün arttığına değinip kendisinin de hizmeti artırma yolunda büyük çabasının olduğunu söyledi.

Adana’nın her ilçesinin kendisine has hizmet gerektiren sorunları var. Bu sorunlar ilçelere göre değişiyor. Özellikle kuzey ilçelerinin sıkıntılarını çözerek şehir merkezine doğru gelen Başkan Zeydan Karalar, merkezi hükümetin biraz daha Adana’ya karşı cömert davranmasını istiyor aslında.

Her konuşmasında belediyeyi devir aldıkları dönemdeki tablo ile bugünkü tabloyu karşılaştırarak nasıl hizmet ürettiklerini anlatmaya çalışan Karalar, ‘Kolay değil bu kadar sıkıntı altında hizmet etmek. İlçelerimizin tüm sorunlarını en iyi bilen benim. Hepsinden haberim var. Kozan’daki bahsettiğiniz Adana istikametinden giriş bölgesindeki köprü civarında kamulaştırma işlemlerine başladım. Takdir edersiniz ki kamulaştırma için para lazım. Bunu temin etmekte birden olmuyor. En kısa zamanda yol sıkıntısını çözeriz” diyerek olaya yaklaştı.

Borcu gelirinin 4 katı olan belediye…

Zeydan Karalar’ın ifadeleri arasında yatan bu cümle aslında sıkıntının özeti gibi. 2023 yılındaki hedef ise borcu ile geliri denk hale getirmek…

Başarır iseler şayet ‘önümüzü göreceğiz’ diye biraz da iyimser bir yaklaşım sergileyen Sayın Zeydan Karalar’ın maliyet hesabı da yaparak ilerlediğini biliyoruz. Zamlardan etkilendiğini belirten Büyükşehir Başkan Karalar, ‘iyi gidiyoruz’ cümlesini de kullanmaktan imtina etmiyor.

Şehrin ulaşım master planına yoğunlaştığından bahsediyor Sayın Karalar. Devasa bir iş olarak görüyor bunu da. Kolayı değil, zoru seçtiğini belirtiyor. Bütün bunları izah ederken kendisine ait bir tek projenin varlığını duyamıyoruz maalesef.

Sanırım bu kaçmaktan kovalamaya fırsat bulamaması anlamına geliyor…

Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabını tamamlamak istiyor. Proje Ankara’da bekliyor. Kimin önünde? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde…

Adana’nın bankalardaki kredi notu 88 olmuş…

Ekonomik şartları düzelttiklerinde kredi notları da beraberinde artacakmış.

Şehrin sorunlarına yönelik şahsımın ve gazetemizin getirdiği olumlu habercilik anlayışına da teşekkür eden Sayın Karalar’a ben de ‘duyarlı davranıp konunun üzerine gitme hassasiyetinizden dolayı size teşekkür ederim’ demeyi de ihmal etmedim.

İnşallah ağır yükün altından kalkar ve rahata, düzlüğe çıkar Adana Büyükşehir Belediyesi…

“Adana’ya nasıl sahip çıkılır, bunu göreceksiniz” sözünü de bir kenara not ettim Sayın Karalar…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları