02 Şubat 2024 - Cuma

SÜRPRİZ BEKLEMİYORUM

ÖZCAN ALADAĞ ABİM

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
66 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bugün CHP’nin ilçe belediye başkan adayları açıklanacak. Eğer yanılıp şaşıp bugün yapılacağı önceden duyurulan ilçe başkan adaylarını açıklamayı tehir etmezseler, adaylar bugün açıklanacak.

Kendi adıma Seyhan ve Çukurova ilçelerinde mevcut belediye başkanlarının isimlerinin açıklanacağını ümit ediyorum. En azından açıklanmaları yönünde bende bir his uyandı.

Siyaset bu, belli olmaz…

Yanılıp şaşıp başkaca bir isim açıklarsalar ortalık toz duman olur diye düşünüyorum. Bu toz duman olmada mevcut belediye başkanlarının isimlerinin açıklanmamasının önemli bir etken olacağını kendimce zihnimde canlandırarak bu kabullenmeyi kendimde benimsedim.

CHP’nin ne istediğini, ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum işin özünde. Seyhan’da Akif Akay’ın belediye başkanlığına başarısız demek insanın aslını inkâr etmesi anlamına gelir. Kendi partilisi dâhil herkesin ‘asla başarılı olamaz’ diyerek daha seçildiği gün kulp taktığı Sayın Akif Akay’ın hizmetleriyle hakkında bu düşünceye sahip olanların yüzünü kara çıkardığına ben şahidim…

Bu nedenle Seyhan’da Akif Akay isminin açıklanmasının CHP’nin yararına olacağını düşünenlerdenim.

Çukurova’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Soner Çetin konusunda da isminin açıklanmasının CHP adına olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Çukurova'da bu göreve talip olup başkanlık yarışına soyunan tüm aday adaylarından kanımca Soner Çetin’in bir adım olduğunu yaptığı belediyecilik hizmeti adına hak ederek kazandığını da tıpkı Akif Akay gibi düşünüyorum.

Elbette benim düşüncemden daha çok CHP Genel Merkezi ile Özgür Özel’in ne düşündüğü daha önemlidir. Nihai kararı onlar veriyor. Şayet Özgür Özel, kendisine ulaşıp her iki belediye başkanını kesenlerin sözlerine inanarak hareket ederse o vakit Özgür Özel’e de önce partilisi, sonra Adanalı seçmen şu soruyu sorar. Yani Sayın Akay ile Çetin’i aday yapmamaları halinde sorulacak soru şudur.

‘Akif Akay’ı ve Soner Çetin’i aday yapmama gerekçeniz, Zeydan Karalar’ı aday yapmanızdan daha mı öncelikliydi?’

Demem odur ki, Akay ve Çetin’in Karalar’dan geri kalan yanı neydi ki aday yapmadınız?

Bu sorular sorulur. Sorular sorulur da Özgür Özel’in umurunda olur mu?

Olur…

Ne zaman olur biliyor musunuz?

Sandık orta yere konulduğunda…

Netice itibariyle aday açıklamasını sizden daha çok merak ediyorum. Bakalım aklı selim davranacaklar mı?

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları