08 Ekim 2021 - Cuma

SİYASİ İRADE VE BİTMEYEN ÇİLE

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
230 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Nüfus arttıkça ihtiyaçlar ve sorunlar da artıyor haliyle. Sorunları çözmek ise siyasi iradeye düşüyor.

Lise yıllarında Kozan-Mansurlu arasında demir madeni çeken kamyoncuların döneminden bugüne kadar sürekli konuştuğumuz, yıllarca haber yaparak dile getirdiğimiz çileli bir yolumuz var. Bu yola ANAP, ANASOL-D Hükümetleri çare bulamadılar. Ak Parti buldu, bulacak derken onlar da çözüm üretemediler.

Yakın tarihte Kozan-Adana arası yola başlanıldı. Sel felaketi gerekçe olarak gösterilmiş olsa da bir türlü bitirip insanları rahatlatamadılar.

Siyasi irade dedik yazımın başlığına. Siyasi irade net tavır ortaya koyarak kararlı davranıp sorunu çözmek isterse ortada sorun diye bir şey kalmaz. Tıpkı Karadeniz Bölgesi’ndeki kararlılık gibi…

Dağları delen ve yol açan siyasi irade, düz ovada yolları bitiremedi!

Bu demek değildir ki kente hiçbir hizmet yapılmıyor, siyasi iradenin bir faydası olmuyor! Böyle bir durum yok elbette. Karınca kararınca hizmet yapılıyor ama bu Adana gibi bir şehre asla yeterli gelmiyor.

Eskiden milletin vekillerine çağrıda bulunup ‘Bir araya gelip Adana için hareket edin, Ankara’dan yatırımın kente gelmesi adına çaba sarf edin’ derdim. Artık bunu söylemiyorum. Çünkü milletin vekili olan isimlerin vekillikten daha çok kendilerini o makama taşıyanlara karşı sorumluluk htikleri, etkisiz eleman konumuna düştüklerini görünce de vazgeçtim desem yalan olmaz.

Biliyorum ki elleri kolları bağlı, biliyorum ki sözleri geçmiyor. Bakanlar Cumhurbaşkanına karşı bağlı ve sorumlu. Milletin vekili ile haşır neşir değiller. Sorumluluklarını yerine getirmekte yeterli olmuyorlar.

Karar veren merci Cumhurbaşkanlığı makamı…

Madem en yetkili kişi Sayın Cumhurbaşkanı, biz de Cumartesi günü Adana’ya gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan rica edelim.

Şu kangren olan sorunların çözümü için lütfen bir talimat versin. Sihirli eline değdirip dokunsun. Yoksa bu şehrin iç dinamikleri ile bu kentin ayağa kalkması mümkün değil. Ankara el azmaz ise Adana’dan güzel sonuçlar çıkmaz, çıkamaz.

Sayın Erdoğan hafta sonu Adana’da. Sayın Erdoğan’dan Kozan-Adana arasındaki yolun, Kozan-Mansurlu Yolunun, Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatının, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabının yani devamının gelmesi adına yarı kalan tüm hizmetlere de acil olmak koşulu ile el atmasını, talimat vermesini, Adanalıları sevindirmesini kendisinden rica edelim.

Siyasi irade dedik ya yazımızın başında. O iradenin Adana’ya gelerek halk ile bütünleşmesinin ardından vereceği müjdeler ve dokunacağı elden sonra oturup bir daha bu konuda yazı yazacağım. Umarım hayal kırıklığına uğramam.

Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da peşinen vereceği talimatlar adına teşekkür edelim.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları