12 Mart 2024 - Salı

BİZ YAZAMAYIZ YERİMİZE SİZ YAZIN

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
247 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Pazar günü AK Parti Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr. Halil Nacar’ın proje tanıtım toplantısına katılmak için Yüreğir Kültür Merkezi’ne gittim.

Salonun girişine kurulan sıkma, çay ve tatlı standındaki kuyruktan sonra salona giren partililer, yüksek ses eşliğinde protokolü beklemeye başlıyordu.

Protokol her zaman olduğu üzere salona geç gireceği için bina dışında partililerle sohbet ederken bir AK Partili yönetici selam verip ayaküstü sohbet etmeye başladı benimle…

Ve sözlerine başladı. “Yazılarını severek ve beğenerek okuyorum. Her konuda getirdiğin eleştirileri haklı buluyorum. Lakin son günlerde özellikle eleştirinin dozunu yumuşattın! Biraz daha sert eleştiriler yapmanı bekliyorum”

Bu ifadeye ilk tepkimi ‘Nasıl sertleşmemi istiyorsun? Ne yapmalıyım?’ şeklinde oldu.

‘Dozajı sert olmalı’ diye beni uyarmayı ihmal etmedi!

AK Parti’nin yöneticisinin istediği ‘doz artırma’ sanırım muhalefeti eleştirme noktasındaki eleştirilerdi. Bunu tahmin ederek ‘Eleştirmek bize düşsün. Kucaklaşmak siyasetçiye düşsün’ diyerek konuyu uzatmadan kapattım.

Benden bu talepte bulunan siyasetçinin bir gün olsun kendi sosyal medya hesaplarından benim yaptığım eleştirilerin dozunun yüzde 10’u kadar eleştiri yaptıklarını görmedim. Bundan sonra da görmeyeceğim, onu biliyorum.

‘Biz yazamayız, biz konuşamayız’ diyerek kendi yerlerine bizleri ‘Vekâleten avukat’ tutma yöntemini de hiç doğru bulmam.

Elbette kendi adıma kaleme aldığım yazıları düşüncelerimi aktarmak adına yazıyorum. Takdir edilmek nefis taşıyan bir insan olarak beni de mutlu eder ki ediyor da…

Lakin nerede duracağımı bilen birisiyim. Hakkı hak sahibine teslim etme ilkesinden hareket ederek kendi adıma elimden geldiğince gereğini yapmaya çalışıyorum.

AK Parti’nin yöneticilerinden bir gün olsun halkın çektiği ekonomik sıkıntıya dair bir itirafı da görmemenin mutsuzluğunu yaşayarak tekrar Halil Nacar’ın projelerinin açıklanacağı salona girdim.

Salon partili kişiler tarafından doldurulmuş. Basını davet etmişler ama böyle bir tanıtım toplantısı düzenleme fikri partilerin genel merkezlerinden gelen konsept ile hazırlandığı için tam anlamıyla ‘rezalet’ diyebileceğim bir temsil ve ağırlama ile basın mensupları ağırlanmaya çalışılmıştı.

Bir tek AK Parti’nin Yüreğir adayı Halil Nacar’ın basın toplantısında bu rezalet yaşanmıyordu. Daha önce Fatih Kocaispir ve Erdal Hatipoğlu’nun basın toplantılarında da bu rezalet yaşanmıştı.

Neyse ki uzun süre kalıp bu rezaleti daha fazla teneffüs etmedik.

Sözün özü, sipariş yazı kaleme almıyorum…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları