05 Aralık 2023 - Salı

'BEN ADAYIM' SÖZÜ İLE MEYDAN OKUYOR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
123 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Zeydan Karalar, son günlerde açılış törenleri düzenleyerek ‘taşıma kalabalık’ önünde 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olduğunu ilan edip ‘bana oy verecek misiniz?’ diye seçmene sormaya başladı.

Zeydan Karalar’ın ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istemesi gayet doğaldır. Bunda bir beis yok. Lakin bu kadar açık ve net ‘adayım’ diyebilmesi ‘siyaseten büyük cesaret’ olarak nitelendirilebilir.

Gerekçelerine gelince; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e karşı bayrak açan bir belediye başkanının ‘adayım’ diyebilmesi manidar olsa gerekir.

Düne kadar milletvekili listesine girmesine engel olmaya çalışıp birinci sıradan beşinci sıraya gönderilmesinde temel etken olduğu Adana Milletvekili Ayhan Barut’a rağmen aday olması manidardır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’a rağmen ‘adayım’ diyebilmesi manidardır.

Dikkat buyurun, ‘aday adayıyım’ demiyor Sayın Karalar. Resmen ‘adayım’ diyor.

Demek ki bu kadar emin olduğuna göre kendisine bu garanti verilmiş!

‘Ben adayım’ diyen Sayın Karalar’ın adaylığını bir kenara bırakalım isterseniz. Aday olması en doğal hakkı mıdır? Sorusuna yanıt arayalım isterseniz.

İl başkanını ve ilçe başkanlarını kendisi belirleyen Sayın Karalar’ın ‘CHP Adana benden sorulur’ tavrını sürdürdüğü bir ortamda kendisinin göreve getirdiği teşkilatlar görevden alınmadığı sürece bu tür ifadelerde bulunması gayet doğaldır!

Genel merkezin anketlerinden ne çıkarsa çıksın, ‘beni aday yapmazsanız Adana’da seçim kazanamazsınız’ diyebilecek kadar kendisine güvenmesi ile bu ifadelerde bulunması gayet doğaldır!

Karalar’ın CHP’den aday olması halinde karşısındaki aday olacak Cumhur İttifakı’nın belirleyeceği ismin kim olduğunu bilmeden ‘adayım ve yeniden seçim kazanacağım’ diyebilmesi sanırım doğal gibi görünür!

Netice itibariyle Zeydan Karalar Bey tam anlamıyla bu konuda kendisini motive etmişe benziyor. Karalar aday olursa bu Adana halkı ikinci kez belediye başkanı seçip o koltuğu yeniden emanet eder mi?

İşte orası tartışılır…

Biz de bu tartışılır konusunu önümüzdeki günlerde daha çok irdeleyerek okuyucularımıza gerekçeleriyle izah etmeye, anlatmaya çalışacağız.

Ne diyelim. Sayın Karalar’a belirsizlik ortamındaki ‘adaylığı’  hayırlı ve uğurlu olsun.

Ama unutmasın ki, ‘bu iş daha çok su götürür’…

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları