18 Ekim 2021 - Pazartesi

KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
218 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Toplumun önde gelen insanlarının tutum ve davranışları halka kötü örnek teşkil edince iki kere düşünmek gerekiyor. Bu kötü örnekleri de yurttaş olarak bizler maalesef diyorum ibretle izlemek zorunda kalıyoruz.

Siyasetçi dünü ile bugünü arasındaki söylem, eylem farkı nedeniyle insanlara kötü örnek oluyorlar.

Sanatçıların yaşam tarzları insanlara kötü örnek oluyor. Toplumun akil insanı konumundaki bireylerinin yaşamları ile ortaya koydukları değer yargıları insanlara kötü örnek oluyor.

Bütün bu kötü örnekler birey olarak özellikle gençlerde olumsuz etkiler yaratıyor.

Yapamayacağın, beceremeyeceğin, altından kalkamayacağın sözü vermeyeceksin. Tutamayacağın vaadin altında kalmamak adına doğru ve dürüst davranacaksın ki toplum da sizi bu şekilde görsün, anlasın, kabul etsin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında son günlerde ciddi anlamda ithamları içeren ifadeler ortaya konulmaya başlanılınca inanın evde oturup televizyon izleyen gençler dahi ‘Al birini vur ötekisine’ diyerek kanal değiştirme yoluna gitmeye başladılar.

Asıl tehlike bu olsa gerek!

Dünün Ekmeleddin üzerinde ‘kardeş olan siyasetçileri’ bugünün ‘düşman kardeşleri’ konumuna düştüler!

Dün meydanlarda ip atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün o ip attığı siyasetçilerle kan kardeşi oldular!

Şimdileri de söylemedik söz bırakmıyorlar birbirlerine…

Dedim ya yazımın başında ‘kötü örnek oluyorlar’ diye. Bu kötü örneğe maruz kalanların belirli bir yaşı geride bırakarak ‘yaşları kemale ermesine karşın’ böyle davranmaları başkaca bir ayıp, kusur olsa gerekir.

Büyüklerine bakan yerel siyasetçiler de onların izinden gidiyorlar! Ayaklarını kaldırdıkları yere basarak hareket edince de memnuniyetsizlikler diz boyu oluyor bu arada.

Esrar, eronin, kokain derken her türlü uyuşturucu ile anılan adı sanatçılar cezaevinde yatıp çıkıp sonrasında ekranların rol modelleri olmak adına uğraş vererek kötü örnek oluyorlar.

Akil insanız diyerek yola çıkanlar, yıllarca inandıkları fikirleri ellerinin tersiyle iterek ‘kapıkulu’ gibi davranıp insanlara kötü örnek oluyorlar.

Yaşamlarının sonlarına doğru yaklaşınca da bir ayakları mezara doğru ilerleyince de oturup günah çıkarıyorlar! Pişmanlık duyguları kabarıyor. Hislerini dışarı vurmak adına kendilerini dinleyecek insanlar kalmayınca sefalet içinde öbür dünyaya hesap vermek üzere yola çıkıyorlar!

Ekonomik durumları iyi olan ve bu ekonomilerini ‘kötü örnek olanların’ sayesinde kazananların durumu da ayrı bir konu teşkil ediyor. Onlar da bugün kazandıklarını bir gün gelince ellerinden kaybedip ‘kötü anılarıyla’ tarihin derinliklerine saplanıyorlar!

Böyle mi olmalı?

Kocaman bir ‘hayır’ tabi ki bu sorunun yanıtı…

Ancak insanoğlu topraktan yaratılmıştır. Yine toprağa dönecektir. Ve dönüyor da…

Bunu bilseler, bunu hseler kötü örnek sahibi kişiler olmazlar. En azından olmamak adına gayret sarf ederler.

Umarım ki bundan sonra kötü örnek teşkil edenlerin sayısı azalır. Temennimiz bu olsun diyelim ve yazımıza nokta koyalım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları