18 Nisan 2022 - Pazartesi

GÜLTEKİN UYSAL ÇARK ETTİ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
218 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bir partinin genel başkanı olabilirsiniz ama o partiye lider olamazsınız. Liderlik çok farklı bir vasıftır. Lider olamaz iseniz bir müddet sonra ‘eski genel başkan’ unvanı ile köşeye çekilip oturursunuz.

Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ı ben lider olarak görmüyorum. Onu bir partinin genel başkanı olarak görüyorum.

6’lı masanın bir kenarında oturan Gültekin Bey, son bir hafta içinde bir twit atarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını tarif etti. Tarifi de 3 maddeye bağladı.

Aklı az ya da çok eren bir kişi bu twiti okuduğunda Sayın Uysal’ın ne söylemek istediğini anlar. Biz anlama özürlü değiliz. Uysal’da anlatma özürlü değil.

O twite göre AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı döneminde günahına, sevabına ortak olanlar Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olamayacaklar. Kim bu günaha ve sevaba ortak olanlar. O masada oturan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan.

Gültekin Uysal, daha sonra gelen tepkiler karşısında çark etti, U dönüşü yaptı. Ve ‘Ben o masada oturanları kastetmedim’ dedi.

Güldürme kendine Sayın Gültekin Uysal. ‘Çark ettim’ de ki kurtul!

Çark etme ihtimalin varsa konuşmayacaksın, twit atmayacaksın. Cemal Enginyurt televizyona çıkıp avazı çıktığı kadar konuşuyor. Gültekin Uysal aslanlar gibi konuşur diye…

Aslanlar gibi konuşan genel başkan sonra çark ediyor. Bunu da DP Milletvekili Cemal Enginyurt çıkıp bir izah etmiş olsa da öğrensek…

Yazımın başında söylediğim gibi herkes genel başkan olabilir ama lider olamazlar.

Anavatan Partisi’nde Turgut Özal liderdi. Mesut Yılmaz ve Nesrin Naz ile Erkan Mumcu genel başkan oldular!

Adalet ve Doğru Yol Partisi’nde Süleyman Demirel liderdi. Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Ağar genel başkandı.

Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinde Necmettin Erbakan liderdi. Ahmet Tekdal, Recai Kutan genel başkandı.

DSP’de Bülent Ecevit liderdi. Necdet Karababa, Zeki Sezer, Masum Türker ve Önder Aksakal genel başkandı.

MHP’de Alparslan Türkeş liderdi. Bu örnekleri uzattıkça uzatabiliriz.

Halkın bu gibi isimleri neden lider yapmadıklarının da bir sebebi var diyerek yazımıza nokta koyalım ve Gültekin Uysal’ın bu U dönüşü nitelikli çarkını da bir türlü anlayamadığımı bir kez daha belirterek yarın görüşmek dileğiyle…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları