31 Aralık 2021 - Cuma

BİLAL ULUDAĞ KADAR OLAMADINIZ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 5 dk.
255 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yazımın başlığında yer alan ‘Bilal Uludağ kadar olamadınız!’ ifadesini kimler için söylediğimi hemen ifade ederek sizlerle paylaşıp arkasından neden bu ifadeyi kullandığımı da izah edeceğim.

Bilal Uludağ kadar olamayanlar kimler? Yanıtını veriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ve diğer ilçe belediye başkanları…

Neden bu ifadeyi kullandım? Onun da yanıtını vereyim. Bilal Uludağ, “10 Ocak Basın Çalışanları Günü’ nedeniyle gazetecilerle bir otelde bir araya gelerek bu önemli günü kutlama, tebrik etme şerefine nail olacak. Yani Uludağ, gazetecileri unutmadı.

Peki, diğer belediye başkanlarımız ne yaptı? Hiçbir şey yapmadılar…

Son yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Sadece bu önemli günde bir mesaj yayınlayarak onu da yine gazetelerin yayınlaması için bize gönderdiler!

Adana ağzıyla “Gadamızı aldılar…”

Gazetecilerin özellikle yerelde görev yapan biz gazetecilerin kutladıkları 10 Ocak Basın Günü’nün bir önemi kaldı mı? Kutlama heyecanını yitirmemize neden olan etkenlere baktığımızda bize göre hiçbir anlamı kalmadı. Ama yine de insanın bir teşekküre, tebrik edilmeye, hatırlanmaya ihtiyacı var.

Belediye başkanlarımız istiyorlar ki herkes kendilerini tavaf etsinler! Etraflarında dönsünler, aranan sorulan hep kendileri olsunlar!

Belediye başkanlarında bu genel karakterin oluşmasında biraz da bizlerin etkisi yok mu? Biraz değil, hem de çok etkimiz var… Bunu da bir özeleştiri olarak söyleyebilirim. Elbette bu özeleştiriden belki de en az nasibini alacak olan gazeteyiz…

Bizim jenerasyondaki birkaç duyarlı meslektaşımızdan sonra yerel gazetelerin durumu ne olur? Onu artık hiç kestiremez durumdayım…

Sayın Bilal Uludağ’ın yerel gazetecilere verdiği bu önemden dolayı kendisine teşekkür ederim. Daha önce bu konuda duyarlılık gösteren bir başka belediye başkanımız daha vardı. Onu da analım ve hakkını teslim edelim.

Yüreğir Belediye Başkanı iken Mahmut Çelikcan’da aynı duyarlılığı göstermişti. Hakkını verme adına onu da anmadan geçemedim.

Belediye başkanlarımız Dünyanın çekim merkezi gibi kendilerini görmeye devam ettikleri sürece bu yaklaşımları da devam edeceğe benziyor.

Yerel basına karşı yaklaşımları ile hayal kırıklığına neden olan belediye başkanlarının başında Zeydan Karalar Bey geliyor. Bunu müteakip defalar kendisine de bizatihi söylediğim için buradan rahatça dile getirebilirim. Zeydan Karalar’ın Zeydan Karalar olmasında yerel gazetelerin katkısını sanırım biliyordur Sayın Karalar. Bir kez daha hatırlatmış olalım.

Son tasarruf tedbirleri nedeniyle Hükümetin getirdiği yasaklar canımızı bezdirdi! Terbiye olduk bir adet… AK Partili belediyeler de partilerinin etkinliklerine para yetiştirmekten, onlara katkı sağlamaktan bütçeleri açık verir hale gelince çıkmaza girmişler. Ona da üzüldüm vallahi… Partinin kirasına yardım et, etkinliklerine para yardımı yap, geleni gideri ağırla… Kolay mı bu kadar yükün altından kalkmak…

CHP’li belediyeler de partilerinin genel merkezinde görevli genel başkan yardımcıları istiyor diyerek Adana dışındaki televizyonlara varana değin, televizyon, radyo ve kendi basın kuruluşlarını kurup onlara kaynak aktarımı yapmanın telaşından Adana’daki yerel basını göremez duruma gelmişler!

Bir de şu İstanbul’daki televizyonların ekranlarında görünmek için para harcayan belediye başkanlarımız yok mu! Çok gülüyorum onlara…

Para akıttıkları bu kişilerin kendilerinden önce kime ‘en büyük başkan bizim başkan’ dediklerini görünce ‘şimdi de bana en büyük başkan’ diyorlar diyerek kabul edip başlarının üstünde gezdirdiklerini de görüyorum.

Fazla derinliklere girmeye başladım. Dönelim sadede…

Bilal Uludağ, teşekkürü hak ettin. Onu da mesleğimiz adına size iletelim. Belki başka belediye başkanlarına hatta cemiyet başkanına bile örnek olabilirsin…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları