17 Mart 2024 - Pazar

ÇALIŞANIN DERDİ İŞİNE DEVAM ETMEK

ÇALIŞAN

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
40 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

1 Nisan gününe siyaset yapanlar ‘seçim sonuçlarına göre’ mutlu ya da mutsuz olarak uyanacaklar. Kazananlar sevinecek, kaybedenler ise üzülecek.

Başkan adaylarının derdi seçim kazanmak, belediye çalışanın derdi ise işine devam etmek olacak.

Belediye başkanları mazbatalarını alıp göreve başladıklarında işçi çıkışını gerçekleştirecekler mi?

Bu konuda siyasetçinin vereceği söze ne kadar inanmak gerekiyor?

Zor sorular bunlar…

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Seyhan’dan Büyükşehir Belediyesine talip olduğu gün meydanlarda ‘belediye işçilerine asla dokunmayacağım’ sözünü vermişti. Lakin bu sözünde durmadı. Yaklaşık olarak 1750 kişiyi işten çıkardı.

Gerekçesi ise ‘bizim aleyhimizde hareket etti’ olmuştu!

Bu yerel seçimlerde belediye başkan adayları seçimi kazandıklarında Zeydan Karalar gibi mi davranacak? Yoksa aksini yapıp ‘kimseye dokunmadan’ işlerine devam etmelerini mi sağlayacaklar?

Çalışana dokunmayan siyasetçi her zaman kazanır. Tıpkı Akif Akay beyin belediye başkanı seçildikten sonra kimsenin ekmeği ile oynamadığı ve bugün kazandığı gibi…

Son günlerde belediye çalışanlarının tedirgin olduğunu görüyorum. Kimi izin alıp ortalıkta gözükmek istemiyor. Kimi ise mevcut adaylarla çalışmamak adına belediyeden uzaklaşmayı tercih ediyorlar.

Seçim meydanlarında verilen sözlerin bir müddet sonra unutulup işçiye dokunulması halinde bu eylemi gerçekleştiren siyasetçi her zaman ‘işçi kıyımı gerçekleştirdi’ sözleriyle anılıyor. Anılmadan öte, bir sonraki seçimde bunun faturasını ödüyor.

Bu nedenle naçizane benim tavsiyem, çalışana siyasetçilerin asla dokunmamaları gerekiyor. Dokunan yanar!

Yanmak istemiyorsalar asla işçi çıkışlarına tavassut etmesinler.

1 Nisan sonrasında bu konuda kimlerin nasıl davranacaklarını da yakından takip ederek meydanlarda verdikleri sözleri de kamuoyuna hatırlatma ihtiyacı duyacağız sorumlu gazetecilik anlayışımız gereğince…

Ekmek ile uğraşmayın lütfen…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları