08 Ekim 2021 - Cuma

KARALAR'IN İHALESİNE AKİF AKAY GİRMELİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
180 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Şimdi bu yazının başlığı durup dururken nereden çıktı? Diye bana sorabilirsiniz. Tahmin ediyorum. Bu nedenle önce şu Zeydan Karalar Beyin açtığı ihale nedir? Bu ihaleye Akif Akay Bey neden girmelidir? Onun bir yanıtını vereyim istiyorum.

Adana Büyükşehir Belediyesi boya, tiner ve vernik alımı için ihale açtı. İhaleye göre 9 kalem boya, 5 kalem tiner ve vernik satın alınacak. Miktarları ne kadar tutar? Orasını bilemiyorum.

İhaleye ait ilan yayınlanınca haberdar oldum bende.

Büyükşehir Belediyesi bu ihaleyi açtı açmasına da kimler ihaleye girecek? Boya satmakla ilgili olanlar girer inşallah.

Konu boya ve tiner olunca Seyhan Belediyesi’nin de boya imal ettiğini bu amaçla güzel de bir tesis kurduğunu biliyorum. Aklıma Seyhan Belediyesi bu ihaleye girebilir fikri geldi. Kısa bir araştırma yaptım. Seyhan Belediyesi sanırım bu ihaleye girebilir.

Kaldı ki Büyükşehir Belediyesi kendisi gibi CHP’li olan belediyeden (Seyhan Belediyesi’nden) ihale açmadan veya başkaca bir yöntemi kullanarak boya temin edemez mi? Hani CHP’li belediyeler arasında dayanışma vardı, yardımlaşma vardı!

Bu yöntemi kullanarak boya temin yöntemine gidilebilir. En azından piyasa fiyatlarından ucuz bir bedel ile temin edilebilir. İhaleye girecek olan birilerine para kazandırmadan!

Böyle bir yöntemi denerler mi? Denemeye başvururlar mı? Orasını bekleyip göreceğiz. Seyhan Belediyesi’nin imal ettiği boyalar piyasada boyalardan daha kaliteli ve maliyet açısından da ucuza geliyor. Böyle de bir kolaylık ve güzellik var iken ortada Zeydan Beyin eski belediyesinin boyalarından faydalanmayı tercih etmesini kendi adıma beklerim. Ümit ederim.

Bir gazeteci olarak bunu biz düşünürken belediye yetkilileri neden kardeş belediyeden boya temin etme yöntemini düşünmez.

Yoksa kardeşlik yok da biz mi kendimize göre iki belediyeyi kardeş belediye görüyoruz!

Yanılıyor muyuz?

Sanırım biraz sıkıntı var iki belediye arasında. Su yüzüne çıkmamış olsa da…

İhale günü belli. Ekim ayının 26’sında ihale yapılacak. Yani bu ayın sonuna doğru. Demek ki ihaleye çıkma zorunluluğu hissedilmiş. Bakalım ihaleyi kim kazanacak?

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları