20 Kasım 2023 - Pazartesi

TAŞ İBİK KELLE SEÇMEZ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
123 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Yeni dönem politika yapma yöntemleri değişmeye başladı. Sizin dikkatinizi çekiyor mu bilemem ama benim dikkatime çektiği üzere siyaseten belediye başkan adayı veya belediye meclis adayı olmak isteyenler hangi partiden aday olacaklarını dahi yazamayacak duruma geldiler!

Alışık olmadığımız bir durum ama maalesef durum böyle…

AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı olarak seçimlere birlikte ittifak yaparak katılacaklarına dair bir kanaatin oluştuğu ve Adana özelinde Büyükşehir ile ilçelerin iki siyasi parti arasında nasıl paylaşılacağına dair bir gelişme olmayınca bu partilere mensup kişilerdeki beklentiler de haliyle zayıf oluyor. Bu partilerden aday olmayı düşünenler ise partilerinin isimlerini dahi açıklayamaz duruma düştüler!

CHP içinde Özgür Özel’in genel başkanlığı öncesinde taraf olanlar, yeni yönetim ile uyum içinde olup olmayacaklarını bilemedikleri için partilerini ve aday olmayı düşündükleri ilçeleri dahi saklar, gizler oldular!

İYİ Parti’nin her geçen gün eriyen ve tabanda güç kaybettiği ortamda aday olmayı düşünenlerde ise derin bir endişe hâkim olduğundan ve İYİ Parti’nin il yönetiminin tutarsız davranışlarından ötürü bu partiden aday olmayı düşünenler bekleyişe geçip partilerini dahi belirtemez duruma geldiler!

Demem odur ki, yeni dönemde siyaset yapmak isteyenlerin kafaları karışık. Partilerinin isimlerini vermeden ‘Sarıçam adayı, Seyhan adayı’ diyerek niteliksiz bildirimlerde bulunan adaylara rastlar olduk.

Siyasetin de tadı kaçtı. Tadını kaçıranlar siyasetin merkezinde olup yön verenler olunca, tabanın da tadı kaçtı!

Korkar oldular, çekinir oldular. Boş yere para harcamama adına temkinli davranmaya başladılar. Devlet memuru ise eğer aday olmayı düşünen kişiler, son güne kadar bekleyip ona göre istifa etmeyi düşünür hale geldiler.

Hatta aday olmamayı dahi düşünenler var aralarında bu tür siyaset yapanlarda…

“Taş ibik kelle seçmez” misali ‘beni aday yapında hangi parti yaparsa yapsın’ zihniyetinde olanlar da var bu arada.

Partiler arasında gidip gelen, kendilerine teklif getirilmesini bekleyenler de var, onu da belirtmiş olalım.

Peki, bu tür siyasetçiden ne beklenilir?

Bence hiçbir şey beklenemez. Siyaseten dik duramayan, korkak ve ürkek davrananlardan bu şehre hiçbir katkı gelmez.

Yorumumuzu bu şekilde yaparak siyaseti bu hale getirenler utansın diyelim ve nokta koyalım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları