11 Nisan 2022 - Pazartesi

AK PARTİ VE GRUPLAŞMALAR (2)

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 8 dk.
146 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün Adana AK Parti içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirip ortaya çıkan gruplaşmalara dikkat çekmiştim. Ve dün ‘bir soluklanarak bugün kaldığımız yerden devam edeceğim’ demiştim.
Bugün kaldığımız yerden devam edelim.
Adana AK Parti’de parti içi değerlendirmeler bana göre kısır bir döngü içinde yapılarak hiç kimse eteklerindeki taşı dökemiyor. Lakin birbirlerinin arkalarından avazları çıktığı kadar eleştiri yaparak konuyu farklı boyutlara çekiyorlar.
Partinin istişare toplantıları da aynı isimlerin bir araya gelerek sohbet ettikleri, birbirlerine siyaset yaptıkları toplantılar babından gerçekleşiyor.
AK Parti Adana İl Başkanı Sayın Mehmet Ay, dengeleri koruyarak başarılı olma adına, herkesi kucaklama adına büyük gayret gösteriyor. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Ancak asıl sıkıntı, onun toparlayıcı olma yolundaki gayretinin partilileri tarafından eritilmesi, araya gidecek noktaya getirilmesidir. Mehmet Ay’ın da bu konuda radikal kararlara imza atması gerekiyor.
Yani masaya elini vurarak biraz da ‘kimse partiye zarar veremez’ diyerek hareket etmesi gerekiyor.
Örneğin son yaşanan Yüreğir Belediyesi’ndeki HDP’liolup CHP’li listeden belediye meclis üyesi seçilen ismin Cumhur İttifakı tarafından encümen seçilmesi olayında elini masaya sert bir şekilde vurup ‘Disiplin kuruluna meclis üyelerini’ sevk etmeli, ettirmelidir.
Yoksa bu gibi olayların önünü alamaz. Yarın öbür gün daha da fazla olumsuzluklar ortaya çıkar.
Seyhan Belediyesi’nde bir belediye meclis üyesinin partinin gurup başkanvekilinin vermiş olduğu listenin dışına çıkarak imar komisyonu üyesi seçilmesini de masaya yatırmalıdır Sayın Mehmet Ay.
İl Başkanı Mehmet Ay, bana göre çok güçlü ve iyi niyetli, hakkı ve hukuku koruyan bir yapısı ile partiyi daha ileri noktalara taşımanın gayretinde olan bir isim. Bu anlamda kendisini de takdir etmek lazım. Ancak bir gerçek var ki, ‘Siyaseten kelle koparma’ diye ifade edilen bir terim vardır. Bu terimi ne yazık ki gerçekleştiremiyor.
Bir il yönetim kurulu üyesi partiden istifa ediyor. İstifa ettikten sonra gerek sosyal medya hesabından gerekse de vatsap grubundan partiye, kişilere yönelik önemli iddialar ortaya koyarak partiye zarar verir noktaya geliyor. Sayın Mehmet Ay, yine iyi niyetli bir davranış ile radikal karar almıyor. Alamıyor…
Sebebini elbette bilmiyorum. Ama bugün yaşananlara müdahil olmaz iseniz yarın yaşayacaklara da zemin hazırlamış olursunuz.
Siyaset anlamında AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Ay’a akıl verecek durumda olmam, olmak da istemem. Olumsuzlukları da görünce suskun kalınmasını siyasette doğru bir yöntem olarak da görmem.
Burada Sayın Mehmet Ay’a ‘çok susuyor’ demiyorum ama dediğim de şu: “Biraz daha satırı elinize alın lütfen. Yoksa gidişat iyi değil Sayın Başkan…”
Sayın Mehmet Ay’a bu uyarımıza mola verip AK Parti içinde yaşanan gelişmelerden en fazla etkilenen isimlerin de ‘mahallede kayıtlı üye konumundaki insanlardır’ tespitimi dile getirmiş olayım.
AK Parti’ye üye olan insanların yakınları, evlatları işe alınmıyor. Ateşe yakın olanların evlaları işe alınıyor. İhaleler ise belirli kişilerin belirlediği kişilere veriliyor.
Milli Eğitimdeki yapılanmada, Sağlık İl Müdürlüğü’ndeki yapılanmada, Tarım İl Müdürlüğü’nde daha birçok müdürlük sayabilirim sizlere. Buralardaki tutum ve davranışlarda ‘partiye yakın duruş sergileyen rantiyecilerin (siyasi rantiyeci)’ ön plana çıktığını görüyoruz.
Bir kurum düşünün. Bu kurumda ebelik, hemşirelik okuyarak yüksek okul mezunu olan bir kişi Tıp Mezunu doktorlara amirlik yapsın! Elbette bunun altında yatan asıl neden ‘adamcılık’ anlayışı… Biraz daha ileriye gideyim aldıkları yüksek maaşlar…
Milli Eğitimde durum çok farklı değil. Sendika ile parti yöneticileri dizayn eder duruma gelmiş yıllarca bu kentte AK Parti’nin iktidar nimetlerini…
İktidar nimetleri dediğim konuyu Sayın Mehmet Ay ve il yönetim kurulunun üyelerinin kimlere nasıl dağıtıldığını bence bir analiz etmelerinde yarar var.
Netice olarak Mehmet Ay ve AK Parti yönetiminin, kurmaylarının dilimiz döndüğünce dile getirmeye çalıştığımız konularda bir çalışma yaparsalar sıkıntıları da acilen ortadan kaldırırlar diyerek düşünüyorum.
Siyaseten herkese kolay gelsin diyorum ve yazıma burada nokta koymak istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları