12 Ocak 2024 - Cuma

TARTIŞILACAK MHP LİSTESİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
146 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana’da AK Parti ile ittifak yaparak seçimlere girecek olan MHP, Büyükşehir Belediyesini AK Parti’ye bıraktı. Adana’nın 15 ilçesinin 10 tanesinde MHP’li aday ile 5 tanesinde ise AK Partili aday ile seçimlere gidecek Cumhur İttifakı…

MHP, önceki gün ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıkladı. Mevcut MHP’li belediye başkanlarından iki isim yerini korudu. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz yerine koruyan isimler oldular.

Açıklanan liste tartışılan bir liste olacak. Bakın görün, parti içerisinde oldukça çok eleştiriler yapılarak sesler yükselecek. İki dönemdir, üç dönemdir belediye başkanlığı yapan isimlerin üzeri çizilince bu isimlerin takınacakları tavırlar tartışmanın merkezine oturacak.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın kendi adıma isminin yeniden açıklanmasını bekliyordum. Pozantı’da açıklanan isim benim açımdan sürpriz oldu. Çukurova adayı olarak açıklanan Firdevs Cingözler ile Kozan adayı Mustafa Atlı isimleri de tartışmanın göbeğine oturacak isimler bence.

Hangi hesapları yaparak bu listeyi açıkladılar bilemem ama ismi çizilen bazı belediye başkanlarının listede yer almamasını doğru karar olarak gördüğümü de belirtebilirim.

MHP’nin açıkladığı bu isimlere ilçelerde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarının nasıl yaklaşacağını da seçim döneminde yaşayarak göreceğiz.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakışan isim olduğu konusunda kişisel olarak görüşümü her daim beyan eden bir gazeteci olarak, Büyükşehir Belediyesinin AK Partili isme bırakılacak olmasının da yeni tartışmaları beraberinde getireceğini şimdiden söylemiş olsam sanırım hata yapmamış olurum!

En nihayetinde isimler açıklandı MHP cenahında. İsimleri çizilen mevcut belediye başkanlarının takınacakları tavırların ilçelerindeki seçimlere direk etki edeceklerini de düşünenlerdenim.

Gelişmeleri izlemek bize düşecek. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ortaya.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları