17 Ağustos 2023 - Perşembe

GENÇLER ÇOK ŞEY İSTİYOR AMA…

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
139 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Önceki gün TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Sunay Karamık hanımın gençlere yönelik bir çağrısını haber olarak okuyucularımıza duyurduk.
Bu haberin içeriğinde gençlerin vatandaşlık hakkını kullanarak özellikle önerileri var ise bunu dilekçe komisyonuna iletmelerini istiyordu sayın milletvekili.
Gençlerin önerileri ve istekleri çağın koşullarına göre sürekli değişiyor. Özellikle ekonomik koşulların ağırlığı nedeniyle gençler ağır bir yükün altındalar. Bunu bilmeyen yoktur sanırım.
Gençler, önerilerinden daha çok kendilerine yönelik iyileştirmelerin getirilmesini istiyor.
Gençler, üniversite bitirip boş gezmemek, anne ve babanın eline bakmamak, diplomalı işsiz duruma düşmek istemiyor.
Gençler evlenmek istiyor. Seçimler öncesinde söz verilen evlenme kredilerinin verilerek yuva kurulmasının teminini istiyor.
Gençler, ihtiyaçları olan ürünleri alırken yine seçim döneminde söz verilen KDV ve ÖTV indirimlerinden yararlanmak istiyor.
Gençler, üniversite kazandıklarında devlete ait yurtlardan ucuz imkânlarla barınma sorunlarının giderilmesini istiyor.
Gençler, düzgün bir hayat sürmek, isteklerinin de yerine getirilmesi ile huzurlu bir ortamda iş hayatına atılmak istiyor.
Aslında gençler çok şey istemiyor. Haklarını talep ediyor. Bu hakların da verilmesi aslında devletin görevi…
Sayın milletvekilimize bu konularda dilekçe geliyor mu bilmem ama işin özünde bu konularda gençlerden dilekçenin de gelmesine gerek yok. Devletin sorumlulukları alanına giren konularda gençlere yönelik iyileştirmelerin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor.
AK Parti iktidarının bu anlamda gençlere seçim meydanlarında verdikleri sözü acilen yerine getirmelerini isteyen gençlerin sesini de bu vesile ile iletmiş olalım.
Elçiye zeval olmazmış…
 
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları