02 Temmuz 2022 - Cumartesi

ŞAKİRPAŞA HAVAALANI TARTIŞMASI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
146 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havaalanı önünde bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklamanın içeriği ‘Mersin’e Çukurova Bölgesel Havaalanı yapabilirsiniz. Buna kimse karşı değil. Lakin Adana Şakirpaşa Havaalanı’nı da kapatmayın’ şeklindeydi.
Bunun içinde örnekler verdi Sayın Karalar. Rize’nin 350 bin, Trabzon’un ise 850 bin nüfusunun olduğunu, her iki ile ayrı ayrı olmak üzere 2 havaalanı yapıldığını söyledi Karalar. Karşı olmadıklarının altını çizip Mersin, Adana ve Osmaniye illerinin nüfusunun 3 milyonu aştığını belirterek ‘Mersin ve Adana’da yer alacak olan 2 havaalanı da çok değil. Yani bizim hakkımızdır. Şakirpaşa kapatılmasın’ dedi.
İfadelerinin altında bir olumsuzluk aramanın doğru olmadığını düşünüyorum. Mersin’e yapılan Bölgesel Havaalanının varlığından kimse rahatsız değil. Şakirpaşa’yı kapatmak ise hiç ama hiç doğru değil.
Kente dair ne varsa alıp götürdüler yıllarca Mersin’e. Biz ise yıllardır her götürülen kamu kuruluşları ve değerlerin arkasından feryatlar ettik. Siyasi irade ise nedense tercihini hep Mersin’den yana koydular.
Mersin, Adana’ya göre baskın geldi. Adana’nın siyasetçileri de olayı seyirci olarak tribünden izledi.
Zeydan Karalar’ın dün sabah yaptığı bu eylemi belediye meclis üyeleri farklı yönden değerlendirdiler. Ben kendi adıma belediye meclis üyelerinin bu ifadelerini yani Zeydan Beyin yaptığı açıklamayı başkaca yönlere çekerek değerlendirmelerini yanlış buluyorum.
Demek ki Zeydan Karalar’ın o eylem sırasındaki ifadelerini anlamamışlar. Dinlememişler. Havaalanındaki protesto eylemine katılan bir gazeteci olarak yapılan eylemi, yapılan konuşmayı ben belediye meclis üyelerinin dinlemeden siyasi yaklaşım içinde olarak konuya yaklaştıklarını düşünüyorum.
AK Partili ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlar, kendi partilerinin parti politikalarına yakın duruş sergilemek adına Zeydan Karalar’ı eyleminden dolayı eleştirme yolunu seçtiklerini düşünüyorum. AK Partili Vedat Gündoğan ve Furkan Bozkurt ile MHP’li Cemal Demirdağ, eğer başkaca bir siyasi partiye mensup olsalar yani Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi olmasalar inanıyorum ki onlar da ‘Şakirpaşa kapatılmasın’ diyerek düşünürler. Mecliste bu istikamette konuşma yaparlar.
Adana’nın bir değerinin daha Mersin’e gitmesine gönülleri razı olmaz.
Konuyu siyasete getirip dayamak, doğru bir yöntem değildir. Şakirpaşa Havaalanının kapatılmasının zararını bir Adanalı olarak kendileri de göreceklerdir. Bunu bile bile ‘Hükümetimiz yaptıysa doğruyu yapmıştır’ yaklaşımında olmalarını da doğrusu anlamış değilim.
Elbette siyasi bir kimlik taşıyorlar. Siyaset yaptıkları partilerin politikasına yatkın konuşma ve davranış içinde olacaklar.
Bu nedenle Sayın Zeydan Karalar ve orada protestoya katılanlar aynen şunu söyleyip feryat ettiler. “Bölgesel Havaalanına karşı değiliz. Açın havaalanınızı. Lakin Şakirpaşa Havaalanı da açık kalsın. Kapatmayın’
Bunun anlaşılmayan bir yanı var mı?
Bence yok…
Eğer anlamak isterseniz konuyu mecliste yapılan konuşmalarında içeriğinin boş olduğunu görürsünüz. Yıllardır belediye meclislerini izliyorum. Bu anlamda Şakirpaşa Havaalanı konusunda ortaya konulan tepkiyi de (Yapılan protestoya eleştiri getirme adına) doğru bulmadığımı belirtmek isterim.
Bu da benim fikrim. Şimdi benim fikrimi de doğru bulmayacak Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri. O kararları da kendilerini bağlar…
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları