02 Aralık 2023 - Cumartesi

'AZIKLARINDA HİÇBİR ŞEY OLMAYAN' SİYASETÇİLER TÜREDİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
118 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Çok mu keskin bir ifade oldu bilemem ama işin gerçeği bu olunca ‘azıkları olmayan’ siyasetçilerin memlekette kol gezdiklerini görüyorum. Buna da inanın hayret ediyorum.

Siyaseti ayağa düşürdüler!

Siyasette yetişkin insanlar bırakmadılar. Yeni insanların da geriden gelerek yetişmesinin önünü kestiler. Kendilerine ayak bağı olacağını düşündükleri insanları yok ettiler!

Ne kadar ‘emrin olur’ diyebilecek kapasitede siyaset yapanlar var ise onlarla yol yürüyerek siyaseti de ‘azıklarında hiçbir şey olmayan’ kişilerden oluşan partiler haline getirdiler.

Ben parti ayrımı yapmadan söylüyorum bu ifadeyi.

Belediye başkan adayı olarak yola çıkanlara bakıyorum. İnanın aday oldukları şehre ait bir tek proje üretemeyecek kadar bilgi ve birikimden uzak insanlar var çoğunlukta.

Meclis üyeliğine aday olanlara bakıyorum. Ha keza öyle…

İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclis oturumlarında meclis üyesi olarak görev yapıp daha ses tonunu bilmediğimiz, bir gün olsun kürsüye çıkarak temsil ettiği ilçeye dair bir tek ifadede bulunmayan meclis üyeleri var o koltuklarda oturan.

Huzur hakkı olarak oturum başına ücret almaktan başkaca bir işi olmayan siyasetçi tipleri gibi duran meclis üyeleri var bugün bu şehirde…

Bu arada iyi iş kovalayan, imarla uğraşıp, petrol istasyonu yeri ile ilgili direten, ruhsat konusunda, imar değişikliği konusunda yetkin, siyaseten diğer arkadaşlarını da ikna ederek ceplerini dolduranlar da var bu şehrin yerel siyasetçileri arasında.

Aslında bu yazdığım ifadelere uygun kişi tiplemelerini, siyasetçi konumundaki isimleri sizler de benden iyi biliyorsunuz.

Bu tiplerin bir kısmı yeniden aday olup bir kez daha meclis üyesi, belediye başkanı olmak istiyor!

Onlar ister de bu siyasi partiler onlara müsaade eder mi?

Eder…
Hiç merak etmeyin. Eder, hem de bal gibi eder…

Çünkü onlar paylaşmasını biliyor…

Hayatım boyunca yerel siyaset yaparak hakkını veren kişileri tenzi etmek kaydı ile oldum olası yerel yönetimden beklenti içinde olan kişileri görünce inanın siyasetten uzak kalmaya yeğledim.

Bu vesile ile belediye başkanı ve  meclis üyesi olmak için yola çıkanların ‘azıklarında hiçbir şey yok’ diyebileceğim o kadar çok isim var ki, onları da görünce ‘siyasetten tamamen uzaklaşıyorum’ yorumumla bugünkü yazıma nokta koymak istiyorum.

Pazartesi günü buluşmak dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları