17 Ocak 2022 - Pazartesi

SURİYELİ MESELESİ VE BELEDİYE MECLİSİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
242 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinin gündeminde Suriyeliler ve onların sebep olduğu eylemler vardı.

Yakın zamanda bıçak, kılıç ve kesici aletlerle olay çıkan Suriyeliler, Adana’nın ismini de lekelemeye çalışmışlardı. Gerekli adli işlemler başlatılıp adı geçen Suriyeliler il dışına çıkarıldılar.

Bu konu Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde gündeme geldi. MHP’li Cemal Demirdağ, Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’li bir üye olmasına rağmen kürsüye çıkıp ‘Suriyeliler misafirdir. Misafir ev sahibinin kurallarına uymak zorundadır. Ev sahibini tedirgin edemezler. Olay çıkaranların kollarında 511 dövmesi var. Bu 511, Haşimi Devletini temsil eder. Bu adamlar bizlere meydan okuyorlar. Ben rahatsızım. Hedef göstermiyorum ama rahatsızlığımı dile getiriyorum’ ifadesini kullandı.

Hükümet, Suriyelilerden memnun. MHP’li Demirdağ memnun değil!

Bakalım bu konuşmaya nasıl yaklaşacak Cumhur İttifakı…

Cemal Demirdağ’dan sonra İYİ Partili Recai Mercimek söz aldı. Mercimek, Suriyeliler olayının toplumsal bir tehlikeye doğru seyir ettiğini belirtip uyarılarını sıraladı.

Ve Zeydan Karalar, belediye başkanı olarak noktayı koydu.

“Adana’da 400 binin üzerinde Suriyeli var. Bu insanları aç, susuz koyarsanız olacağı bu. Bu tehlike beklenen tehlikedir. Çözümü, Suriye’de savaşı bitirmek ve ardından bu kardeşlerimizi ülkelerine göndermektir. Partimizin politikası da budur. Burası Adana, buradan çıkış yok! Ey Suriyeliler, kimse size tahammül edemez. Dikkatli olun…”

Mesaj bence ağır. Olması da gereken cinsinden aslında. Suriyelilerin, ‘Bizim için sizler AB’den para yardımı alıyorsunuz. Bize bakmaya mecbursunuz’ sınırına varıp dayanan ve bizleri de tahrik eden bu söylemlerinin artık son bulması adına Zeydan Karalar’ın ifadeleri bence önemli.

Aslında ‘Burası Adana… Dikkatli olun…’ uyarısı her şeyi özetliyor.

Hükümetin şu Suriyeliler konusunda artık eline çabuk tutarak ülkelerine geri gönderilmesi adına bir çalışma başlatması gerekiyor. Adana’daki Suriyeliler, halkta rahatsızlık uyandıran noktaya geldi ki belediye meclis üyesi kürsüye çıkıp rahatsızlığını dile getirdi, isyan etti.

Cemal Demirdağ’ın sözlerinin haklılık payı var elbette. Ama bulunduğu parti konumu itibariyle söylemleri nasıl karşılanacak? O konuda endişem var…

Belediye meclisinin bir başka önemli bulduğum konusu daha vardı. Onu da buradan dile getirmekte yarar görüyorum. Yüreğir Otogarı meselesi…

Bu otogarın yıkılmasının gerektiğini Sayın Zeydan Karalar kendisi dile getirdi meclis oturumunda. Sebze Hali ile birlikte elzem olan otogar sorununa da parmak bastı.

Ama her şey biliyorsunuz paraya bağlı…

Para olmayınca herkesin eli kolu bağlı kalıyor.

Dolayısıyla Yüreğir Otogarı’nın da yıkılması ve yerine yenisinin yapılması gibi bir çalışmanın başlatılması şimdilik mümkün değil…

Adana’daki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin, kendinize iyi bakın efendim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları