03 Kasım 2023 - Cuma

'BUNDAN SONRA SİYASETTE YOKUM' DEDİ AMA…

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
138 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Siyasetçinin sözüne güven duyulmadığının bir örneğini bugün siz kıymetli okuyucularıma dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

‘Bundan sonra siyasette yokum’ diyerek kamuoyuna açıklama yapan MHP’li Cahit Öztok’tan bahsedeceğim sizlere.

Tarihler 9 Nisan 2023’ü gösteriyordu. Yani bundan 6 ay önce Cahit Öztok bir açıklama yaparak ‘Siyaseti bıraktım’ dedi. Gerekçe olarak da ayrıntılı bilgi vermedi.

Aslında o tarihte Cahit Öztok’a Mayıs 2023 genel seçimlerinden çekilmesi, aday olmaması istenilmişti!

O da gereğini yaptı.

Aynı Cahit Öztok, 6 ay sonra Eylül ayının son günlerinde bir açıklama yaparak ‘Liderimizin izinde, partimizin emrindeyim’ dedi.

Bu açıklama ‘siyasete geri dönüyorum’ olarak yorumlandı.

Şayet bu açıklama ‘siyasete geri dönmeme, sadece partisinin ve liderinin emrinde olma’ anlamı taşıyor ise basında bu tür haber yaptırmanın âlemi var mı?

Bence siyasete geri dönme kararı aldı Cahit Öztok!

Eğer siyasete dönme kararı almış ise bence yanlış yapar. Siyasetçiye olan güvenin sarsılmasına kendisini örnek vermiş olur.

Liderinin izinde, partisinin emrinde ise zaten emrinde ve izindedir. Bunu deklare etmenin bir ihtiyaçtan doğduğuna inanıyor ise onu da izah etmesi gerekir.

Defalarca milletvekili adayı oldu. Kazanamadı. Demek ki ısrar etmeyi gerektiren bir durum kalmadı.

MHP’nin içinden sayısız Cahit Öztok gibi siyasetçi çıkar…

Gençlerin de önünü açmak lazımdır. Bu nedenle eskinin yenisi olmuyor. Yerel seçimlerde MHP’nin daha dinamik isimlerle yola çıkmasında yarar var diye düşünüyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları