08 Ekim 2021 - Cuma

LEZZET FESTİVALİ VE VERİLEN MESAJLAR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
237 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında etkinlik olarak damak tadına düşkün insanları buluşturacak. Bütün hazırlıklar yapıldı ve festivalin tanıtımına ait basın toplantısı düzenlenerek festival ile ilgili mesajlar verilmeye başlanıldı.

Festivali ekonomik anlamda büyük katkılar koyan ve festivalin adeta yükünü çekenler yerel yönetimler oluyor elbette. Yerel yönetimlerin ekonomik katkılarının yanında kendilerinin de bireysel olarak gastronomi adına hizmetler üretmeleri de takdire şayan birer davranış.

Dün belediye başkanlarını dikkatle dinledim. Onların heyecanlarını ve ilçelerine yönelik hizmetlerini dinlerken de özverili davranışlarını böylelikle duyma fırsatına eriştim.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçesinde gastronomi pazarı açacaklarını ve sona yaklaşıldığını söyledi. Lezzet festivalinin önemli bir durağı olacak olan bu gastronomi pazarında mesleğinin doruğuna çıkmış olan esnafların halka hizmetini temin edecekler. 14 ayrı lezzeti ilçe halkının emrine amade edecekler. Önemli bir çalışma takdir etmek gerekiyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’de geniş bir coğrafya üzerinde 5 yıldır düzenlenen Lezzet Festivali ile el birliği yapılarak Adana’yı hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını söyledi. Gastronomi merkezi olarak Yüreğir Belediyesi’nin de önemli bir çalışmasından söz etti. Tebrik etmek lazım diye düşünenlerdenim.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ise Çukurova’yı Dünyanın merkezinde yer alan kadim bir şehir olarak nitelendirip ipek yolunun geçtiği bir coğrafyada yemek kültürünün yanında her türlü kültür açısından Adana’nın öncü şehir olduğunu altını çizdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sedat Gül, Adana’nın kültür mirasına sahip olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman bu gibi etkinliklerde özverili davranıp maddi ve manevi yer aldığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür edelim.

Sayın Adana Valisi Süleyman Elban’ın Adanalılara Adana’yı anlatmak yerine Lezzet Festivali’ni anlatarak söze başladığı konuşmasının arasında kullandı bir ifade var ki ben bunu önemsedim kendi adıma. “Gelen misafirleri kusursuz ağırlamak ve yolcu etmek adına yorulacağız. Ama bu yorgunluk yaptığımız güzel işe değecek”

Herkesin destek olması gereken Lezzet Festivali’nin içeriğini de bakınca önceki yıllardan pek fazla ayrıntılı değişikliklerin olduğunu görmesem de Adana esnafı adına festivalin önemli olduğunu düşünüyorum ve emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Hayırlı ve uğurlu olsun.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları