03 Haziran 2022 - Cuma

YARGIYA MÜDAHALE VE POLİS GİYSİSİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
225 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Türkiye’de yargıya olan güvenin azaldığına dair toplumda oluşan genel kanaati bir kenara bırakarak bugün yargıya müdahale konusunda önemli bulduğum bir soruyu sorarak yazıma başlamak istiyorum.

“Bir gün sonra karar verilecek olan bir yargılamadan bir gün önce tüm yaygın televizyon kanallarında çıkacak olan kararın yorumlanarak kamuoyu oluşturulması yargıya müdahale anlamı taşır mı?”

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilecek olan karar öncesinde tüm yaygın televizyon kanallarında çıkacak karar tartışıldı. Nöbetçi hukukçular, gazeteciler ekranlarda hakim gibi karar verip konuyu yorumladılar!

Sahi, bu tür programlar yargıya müdahale anlamı taşır mı? O kararı verecek olan yargıç, o programları izleyerek etki altında kalır mı? Ben bu soruya yanıt olarak ‘evet etki altında kalır’ derim. En azından etki altında kalmasa dahi vereceği kararın sonrasında çok tartışılacağını düşünerek zihni şekillenir diye düşünüyorum.

Yine önemli bulduğum bir konuyu sizlerle burada paylaşmak istiyorum. Bir suçlu yakalanıyor. Bu suçlu toplumun kabul etmediği ahlaksızlığı içeren bir eylemi gerçekleştiriyor. Haliyle polisler bu zanlıyı yakalayarak adliyeye çıkarıyor.

Diyelim ki taciz suçlusu, katliam suçlusu bu zanlı…

Polisler, bu zanlıyı adliyeye çıkarır iken üzerine polis giysisi giydirerek polis merkezinden çıkarıp adliyeye götürüyor. Şerefli Türk Polisi Teşkilatı’nın elbisesini giyiyor bu zanlı!

Sizce doğru bir yöntem mi? Elbette zanlının da yaşam hakkı var. Suçu varsa ki adliyede gerekli cezası verilecek. Dolayısıyla polislerin o zanlının başına bir iş gelmemesi adına davranması gayet doğal. Bu bir görev…

Lakin o tür zanlıların üzerine polis elbisesi giydirmek yerine başkaca bir giysi giydirilemez mi?

Bazı polis arkadaşlarla bu konuyu görüştüğümde onların rahatsızlık duyduklarına tanıklık ettim. Başkaca bir formül bulunabilir mi? Bence bulunabilir. Emniyet teşkilatının ARGE’sinin bu konuda kafa yormasında yarar görüyorum.

Bir de o zanlının katlettiği, taciz ettiği kişilerin aileleri o zanlının üzerinde şerefli Türk Polisi’nin elbisesini görmekten zul duyduklarına tanıklık ediyorum. Olayı da bir de bu açıdan değerlendirmek gerekiyor.

Görüşmek dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları